Tisdag 20 maj

Ligger efter igen! Här händer det saker hela tiden! Alla valparna har nu flyttat! T.o.m lilla Pentti! En helg i april så hade helt plötsligt 4 familjer bestämt sig för att en Chipsmakers vill vi ha. Så Leif flyttade till den mycket trevliga familjen Fagerström i Åby, där bor sedan förut Likatorpets Herta som är 9 år och har Chipsmakersföräldrar. Även Pentti fick flytta, kunde inte motstå när det ringde en så jättetrevlig valpköpare. Pentti bor nu i Stockholm hos matte Susanne Hansson och husse Pasi. De andra två fick ställa sig i kö. :-)
Vi har börjat på viltspårskurs, Paul är lite okoncentrerad just nu. Han är i en känslig ålder. Så jag får väl suga i mig kunskaper och sedan träna på egen hand. Alla mina hundar ska få prova på så får vi se vem som är duktigast. Mimmi och Åke tränar ihop, Mimmi är jätteduktig.
Vi har varit på utställningar med varierande resultat allt från Vg till BIR, BIM och BIS-3 veteran.
Monica och Ida fortsätter att skörda framgångar i det de företar sig, senast en ny titel i rallylydnad RLDF.
Tre hönor har sällat sig till familjen, de bor hos Peter så länge, jag måste bygga ett hönshus först. Även en liten ny kattpojke vid namn Charlie Harper bor här nu.........

Torsdag 10 april

Jaha nu ligger jag efter igen! Här på Täckhammar rullar det på. Full fart! Mr.Darcy har åkt hem till Schweiz igen. Pinglan tog med sig lilla Titti och åkte hem till Fellingsbro.
Idag flyttade lilla Bengt till Mölltorp, där ska han efterträda Chipsmakers Retsticka som somnade in i början på året nästan 16 år gammal. Han kommer att bo på en gård med kor och höns.
Nästa att flytta är lilla Anna, hon ska flytta till pappa i Schweiz. Lilla Penti Varg får nog stanna här, åtminstone tillsvidare. Kvar är då Leif, stubbsvansad pojke som söker ett fint hem.
Hade stora planer för utställningar i år, men har tappat lusten. Det är ju ett löjets skimmer över alltihop ibland när det inte är lika villkor för alla. När domare kan ställa ut aggressiva hundar och få Ck utan att ens kunna vara kvar i ringen. Då är det något  allvarligt fel. Och all denna kompisbedömning, nä fy tusan.
Ska ta mig iväg på några stycken utställningar. I övrigt ska jag aktivera mig och hundarna med roligare saker.
I övrigt tänker jag fortsätta att leta nya hundar för avel, det är bråttom nu, om den svenska aveln fortsätter som nu är västgötaspetsen snart utrotningshotad.

Måndag 24 februari

Åkte till Norge i helgen! Vi ställde ut Älva och Mr.Darcy för en mycket trevlig och glad domare. Såna gillar vi! Resultatet gillar vi också, både Älva och Mr.Darcy fick CERT och blev Norsk Champion, dessutom Mr.Darcy BIR och Älva BIM.
Valparna har öppnat ögonen och artar sig riktigt bra!

Torsdag 20 februari

Varit hos veterinären idag med Mimmi, Älva och Mr.Darcy.
Mimmi fick sin valpspruta, Älva och Mr.Darcy fick påskrivet i sina pass att de ätit upp sina avmaskningspiller ordentligt. I morgonnatt bär det av mot Norge för att prova lyckan och se om Mr.Darcy kan bli norsk champion också. I början på mars åker han hem efter ett halvt års vistelse här hos oss.
Svenskt championat och ett antal jättefina valpar har han lämnat efter sig hittills. Nu kan man ju hoppas att någon uppfödare nere i Europa vill använda honom också. Han är suverän på att para!!!
Ikväll blir det fest, Ann och Rauno kommer och tittar på våra fina valpar och hälsar på sin Pinglan.

Lördag 15 februari

Den 12 februari fick Pinglan 5 valpar. 3 pojkar och 2 flickor.
Allt gick bra och Pinglan är en väldigt duktig mamma. I nuläget finns 2 pojkar som söker ett bra hem. 1 med svans och en utan.

Fredag 14 februari

Igår föddes L-kullen här på Chipsmakers kennel! 3 pojkar och två flickor. Flickorna är tingad liksom en av pojkarna.

Fredag 24 januari

Ikväll gav sig vår lilla plutt Chipsmakers Kung i Baren ut i världen, han flyttade inte så långt, till Eskilstuna. Han kommer bo där med sin matte Jennika och husse Dennis. Lycke till med Vincent!!!!!

Onsdag 22 januari

Vincent och Ida var hos veterinären för vaccination, chippning och besiktning. Vet Camilla gav dem högsta betyg.
De var jätteduktiga, pep inte ens när de fick spruta och chip.

Söndag 19 januari

Idga har Monica och Idas Sommarvisa debuterat i agility. Tre klasser deltog de i och om jag förstår rätt så klarade de sig runt alla tre utan disk. BRA JOBBAT !!!!!

Söndag 19 JANUARI

Idag kom Pinglan med matte och husse på besök. Vi beskådade Pinglans mage och kunde konstatera att nog är hon dräktig allt. Hoppas på friska fina valpar i mitten av februari. Vi är många som väntar på en liten.
Valparna var ute i snön för första gången och det tyckte de var jättelajbans!
Vi grattade barnbarnet Wille på ettårsdagen!

Tisdag 14 januari

Världens bästa Paul var och lyste sina ögon idag. Resultat: ua !!!!!  Va jag är glad för det, Paul är något alldeles speciellt!
Nu får vi se om det är några flickor som vill vänslas med vår lilla Casanova och om han klarar av att göra flickor lyckliga.

Söndag 12 januari

Länge sedan jag skrev här. Får skylla på den där facebook. Nytt år och nya tag! I år kommer jag satsa mycket på mina hundar och olika aktiviteter. I år SKA jag bara komma igång med viltspår, har tänkt på det länge. Många utställningar ska det bli, en valpkull blir det förhoppningsvis nu redan i februari, ev. exteriörbeskrivning i höst, ni kommer väl då ?
Ja jag hoppas på ett riktigt bra år för oss, våra hundar och alla våra valpköpare. Jag tycker vi har så osedvanligt bra och trevliga valpköpare! Tack för att Ni finns och tar så väl hand om Era hundar!!!! 
Ska också försöka hinna med att rusta hus och hem. Ett nytt tak på huset är ett måste, sen finns det hundra andra saker som behöver åtgärdas. Bara att spotta i nävarna.......

Tisdag 10 december

I lördags bar det av till Stora Stockholm för första gången på många år. Plockade upp Monica och Ida i Strängnäs.
Det gick riktigt bra för Paul och Ida Ex 1jkk Ck resp Ex 2ukk Ck 4btkl. Darcy och Älva fick lysande kritiker och Ex men inga Ck.
Monica och jag shoppade lite och åt gott på mässrestaurangen.
Valparna växer så det knakar. Darcy ska bli pappa till jul och imorgon ska vi åka till en brud och se om hon vill göra valpar.

Måndag 25 november

I kväll fick Hottis fem valpar, de föddes 4-5 dagar för tidigt och var väldigt små. Endast en flicka och en pojke levde. De små frodas i alla fall så håll tummarna för att de klarar sig.

Måndagen den 11 november

Chipsmakers Hello Mary Lou har vair och ögonlyst sig idag, ögonen var utan anmärkning. Nu får vi se om det blir någon parning, spännande!

Söndag 3 november

Ställde ut i Växjö igår. För första gången i sin snart 10 åriga karriär fick Xiluris höra att han inte är tillräckligt maskulin,tur att han inte förstår vad domaren säger. Paul var inte heller maskulin så inte han heller kunde få CK. Denna domare hamnade på min svarta lista över domare som inte är värda tid och pengar.

Måndagen den 11 november

Paul är höftledröntgad med resultatet B. Är så glad för det!

Torsdag 31 oktober

Nu har det flyttat in en ny liten hund på Chipsmakers. Hon heter Ivi de Jommokk och kommer från Frankrike. Jag har länge letat efter en tik med lite annorlunda härstamning. Ivis stamtavla är mycket intressant till vissa delar.
Vi bilade ner till Frankrike för att hämta henne, lång väg men vi älskar ju att åka bil. Väl framme möttes vi av helt underbara västgötaspetsar, helt vår typ. Och fantastiskt trevliga. Ivi var en tuff liten tjej som charmade oss totalt.
På hemväg charmade hon all hotell och restaurangpersonal som hon stötte på.
Ska bli roligt att få följa hennes utveckling.

Lördag 19 oktober

Det bar iväg till Sala idag, Karin Jonstad hade vänligheten att ta emot oss hemma hos sig för att få Darcy beskriven. Karin tyckte väldigt mycket om Darcy som fick Utmärkt typ och ett väldigt fint protokoll.
Passande nog löpte en av Karins tikar så Darcy passade på att para för första gången i sitt 6 åriga liv, och det gjorde han med stil och finess precis som det anstår en sann gentleman.

Torsdag 10 oktober

Fick Indy vallanlagsprotokoll idag, han var jätteduktig och fick omdömet UTMÄRKTA ANLAG.
Ida var också med, hon fick GODA ANLAG
Jag är så stolt över mina små grå!

Onsdag 9 oktober

Det var idag det skulle ske! Birka skulle göra det omtalade ERG testen för att fastställa om hon lider av PRA eller inte.
Isabel och Birka skulle vara på Blå Stjärnans Djursjukhus kl 9, Åsa och jag tänkte dyka upp lite senare för att få beskedet, betala och få prata med veterinären.
När jag åkt 11 mil ringer Isabel, professor Kristina Narfström har redan tittat på Birka och säger att detta är inte PRA. Någon ERG test behöver hon inte för att avgöra det. Birkas sjukdom heter SARD och är en förvärvad sjukdom som alltså inte är ärftlig.
Jätteskönt för rasen och jag är jätteglad för min egen uppfödnings skull.
Jag skulle plockat upp Åsa i Skövde för vidare färd till Göteborg, nu slängde sig Åsa i bilen och vi möttes i Karlsborg istället. Där åt vi gott och pratade och pratade.
På hemväg ringde vet. Narfström och beräätade om Birkas ögon och om att den veterinär som har gett fel diagnos kommer att få veta det. Hon talade också om att det kunde bli svårt att få SKK att ändra på avelsdata, men hon hade skrivit iordning papper som jag kunde skicka med till SKK.
Birka blir ju inte seende av detta, men väldigt skönt att det inte var PRA!

Måndagen den 30 september

Hemma efter en mycket trevlig och givande resa till Finland! Hottis är parad med Mystarz Grand Design, en mycket trevlig och vacker pojke full av liv och humor!
Vi turistade också lite när vi ändå var på resande fot. Den lilla staden Hyvinkää kan vi nu. Vi besökte den nya gallerian för shopping, drack kaffe på cafe´, åt på restaurang, bodde på ett jättebra hotell med upplysta motionsspår runt knuten m.m. På hemväg blev det GamlaBorgå och Helsinki, sen båten hem med mycket god mat och dryck.
Vi hoppas nu innerligt att det blir små fina valpar i slutet på november.

Söndag 15 september

Oj oj oj vad det har blivit mycket utställningar på sistone!
Förra helgen Sandviken och idag Gimo. Det är ju kul när det går bra. Men nu får jag lugna ner mig lite, alla tikarna löper och jag måste fundera hur många och med vad som paras. Spännande!

Söndag 1 september

Solvalla idag, det var kallt! Men vad gjorde det när Darcy blev svensk utställningschampion, Älva blev BIR-veteran och Chilli, Tettes brorsa fick Ex 2ökk. Vi fick hem ved för vintern. Ja, en ganska bra dag!

Fredag 30 augusti

Igår styrde jag kosan mot Ljungby Smådjurklinik, där vet Eva Gustavsson finns. Hon är en erkänt duktig ögonveterinär.
Jag plockade upp Åsa i Jönköping och Isabel kom upp från Malmö med sin Birka, som ju har fått diagnosen PRA av en annan vet. Eftersom jag med flera har tvivlat på att diagnosen var rätt pga av olika omständigheter i sjukdomsbilden så ville vi få ett utlåtande av Eva Gustavsson. Hon konstaterade att det sannolikt inte är PRA utan något som kallas SARD, en icke ärftlig sjukdom. Isabel ska nu träffa vet Christina Narfström i Göteborg för att göra ett ERG.

Måndagen 26 augusti

Ännu en helg i hundens tecken! Pauls uppfödare Paula kom hela vägen från Schweiz tillsammans med Mr.Darcy och Imma. Paula följde med oss till Regna Marknad med Sus o Dus försäljning på lördagen, söndagen blev det Julita Gård. Massa hundprat har det varit!!!!
Mr.Darcy, C I B Chipsmakers Fyra Sekunder kommer nu att stanna hos oss minst ett par månader för att ställas ut och ev. para om intresse finns. Mr Darcy har Hd.B, ögon u.a och ett mycket fint mentaltest.

Måndag 19 augusti

En helg med utställning både lördag och söndag, kul!
I Norrköping regnade det, men det bekommer ju inte våra små grå, de är lika glada för det.
Paul fick Ex 2 jkk Ck 3 bhkl r-cert, hans tredje reservcert, är han reservchampion då?
Tette fick Ex 2ökk, Putte fick Ex BIM och BIR-Veteran och nakenÄlva fick Ex 1vetkk Ck 4btkl BIM-veteran.

I Eskilstuna sken solen och det var alldeles för varmt, men inte heller det bekommer ju våra små grå, humöret var på topp som alltid!  Paul fick Ex 1jkk Ck 4 bhkl och ett riktigt CERT! Putte fick Ex 1 vetkk Ck 3bhkl BIR-veteran, Nisse visade Putte och det gick riktigt bra fast det var första gången någonsin som Nisse var i en utställningsring. NakenÄlva fick Ex 1vetkk Ck 4btkl BIM-veteran.

Tette hade stämt träff med sin nuvarande fästmö, så det blev att skynda sig hem, men en tårta tog jag mig tid att köpa på vägen hem, Det är väl det minsta man kan kosta på sig efter senaste tidens roliga framgångar i utställningsringen.

Söndag 11 augusti

Igår var det utställning i Askersund, har inte varit där på ett par år eftersom det krockar med en marknad. Men i år struntade jag i marknaden, stod bara på fredagen och åkte till Askersund istället.
Det gick ju bra! Tette fick CERT och blev 2 bhkl, lilla Paul vann juniorklassen men var för ung för CK tyckte domaren. NakenÄlva fick Ck och blev BIM-veteran.
Sen blev det kräftskiva till fram på nattkröken tillsammans med barn och barnbarn.

Lördag 3 augusti

Beskrivning här på Täckhammar idag! Trevliga människor och hundar! Varmt!!!!!!
Tack Karin som beskrev våra hundar med säkert öga!
Monica och Ida var i Katrineholm och tävlade rallylydnad, det blev 86p och uppflyttning!!  GRATTIS!!!

Gunnel och Tyra gjorde MH med bra resultat!! GRATTIS!!!

Måndag 22 juli

I går bar det av till Köping för utställning, nära och bra endast drygt 5 mil. Det var länge sedan vi var där, blev lite smått nostalgiska Åke och jag när vi mindes tillbaka till juli-81 när vi ställde vår dalmatinerhane Lillen just där.
Resultatet denna gång blev Ex 1jkk Ck 4bhkl r-CERT för Paul, Ex 1ökk för Tette, Ex 1vetkk Ck 1btkl BIM och BIR-veteran för Älva och så lilla Hottis som inte alls tyckte om den här domaren ( hon är lite kinkig med vem hon beblandar sig med) så det blev Ex 2 chkk utan Ck.
Vi stannade inte till finalen utan Nora, Åke och jag åkta och köpte mjukglass sedan åkte vi hem.

Söndag 7 juli

Igår bar det av till Alfta på utställning. Alfta är en trevlig utställningsplats med nära till det mesta. Lite struligt med anmälningarna men det ordnades upp på plats.
Scweizernöten Paul debuterade i juniorklass med den äran han blev 1:a av 2 fick Ck och blev 4 bhkl. Tette Ex 2ökk, Xiluris Ex 1vetkk Ck 3bhkl, Hottis Ex 1chkl Ck 2btkl slagen av mamma Älva som fick Ex 1vetkk Ck 1btkl BIM och BIR-veteran med orden en riktig kvalitetstik. Kan ju bara hålla med.
 Vår uppfödargrupp fick en lång radda med vackra ord och avslutades med orden: uppfödaren kan sin ras, fortsätt så  Grattis!. Lite stolt kan jag väl få vara?
Dessutom blev Nappes son Grålötens Praktikant Pelle 2bhkl  CERT! GRATTIS Ann-Kristin och Eva!

Monica och Ida har debuterat i rallylydnad i helgen. 77 resp 95 poäng! Kanonbra! GRATTIS !!!!
Askosonen Krösaskogens Vilfred blev BIR i Piteå! Grattis!

Onsdag 3 juli

Hemma igen! Vi har skjutsat Rosl till sitt nya hem i Holland.
Resan gick så bra, Rosl är en väldigt trygg och säker pojke, så lite bil och färjeåkning tyckte han bara var trevligt.
Rosl ska bo på en fraktpråm tillsammans med Jaap och Johanna som trafikerar Antwerpen-Rotterdam med containers. Rosl blir säkert kapten på skutan så småningom.
På hemväg shoppade vi loss som vanligt, fantastiskt billigt i Tyskland! Vi passade också på att utforska mer av Skåne. Denna gång Torups slott med tillhörande bokskog, vi gick km efter km i denna vackra skog. Sen smakade det gott med gratinerad bergstunga på det anrika värdshuset Kalle på Spången. Sen bråttom hem, jobb väntade på Åke!
Vi önskar Jaap och Johanna all lycka med lilla Rosl, och ett STORT TACK för den fina presenten full med holländska specialiteter!

Onsdag 26 juni

Styrde färden mot Löfstad Slott idag. Jånni Balle( numera Vidar) och jag mötte upp familjen Rundgren där för att korta av den långa resan till Ängelholm lite. Två valptittar har redan genomförts så Vidar var ju redan uttittad och godkänd.
Regnet hängde i luften så att sitta ute och skriva papper var inte att tänka på och till råga på allt var cafeét stängt pga regn. Blev att styra stegen mot värdshuset i slottet och fråga om man kunde få lite kaffe och ta med hunden in. Det gick för sig. Sen fick Vidar träffa sin nya kompis och det tyckte han var jättekul, fast kompisen svor lite tyst åt honom. Nu önskar jag Emelie och Vidar lycka till i framtiden med allt Ni företar Er.

Tisdag 18 juni

Valparna har varit hos veterinären idag för spruta och chip. Joey besiktades också, han ska ju flytta till Örebro på torsdag, där ska han efterträda Chipsmakers Zorn hos familjen Kiel.

Söndag 16 juni

I helgen har Immer och Anna deltagit på SM i agility. Tyvärr var ju två av lagets medlemmar förhindrade att delta, men Immer och Anna körde ändå och gjorde superbra ifrån sig!
Själva var vi i Avesta på utställning, det var väl inte vår domare om man säger så. Paul blev 2:a valpklass med Hp, Tette vann ökk med 4 hanar och fick Ck, vår vackra Älva fick Ex men inte  Ck trots att kritiken var helt lysande 2:a vetkk blev resultatet.
På hemväg svängde vi av lite för tidigt och hamnade i Krylbo, det var en trevlig liten håla. Konditori Stinsen hade till Åkes lycka specialiserat sig på moccabakelser och de var klart godkända enligt Åke. Vi hittade en nostalgiaffär där vi shoppade loss rejält.
Idag har det varit rusch i min lilla butik t.o.m vår gamla ladugårdsdörr som skulle till tippen fick åka härifrån för ett nytt liv som trädgårdsprydnad.

Måndag 10 juni

Askosonen Krösaskogens Vilfred blev NorduCh i helgen! GRATTIS!!

Torsdag 6 juni

Idag firar vi 32- årig bröllopsdag.

Jenny och Xiluriasdottern Piggy var och tävlade agility i Göteborg idag. 7/36 i akl och 2/33 i hkl! Grattis!!!

Söndag 2 juni

Utställning i Norrköping igår. Det gick riktigt bra!
Paul blev BIR-valp, Xiluris BIM-veteran, Älva BIR-veteran och så blev äntligen Asca CHAMPION  GRATTIS Lena!
Vår uppfödargrupp fick följande kritik: Topclass, very typelike! Gissa om jag blev stolt!
Xilurisdottern Piggy och Jenny var och tävlade agility i Växjö, 1:a i agilityklass och 5:a i hoppklass !  GRATTIS!!

Tisdag 28 maj

Beatrice Aurore och Monica har tävlat avancerad klass i rallylydnad med godkänt!  GRATTIS!!!

Onsdag 22 maj

Hemkommen från en trevlig biltur i ett Sverige i försommarskrud. Vackert är det!!
Öspen, Tette och Älva har fått sina tänder omsedda och ler nu vackert med vita fina tänder. Öspen stackaren blev 3 tänder fattigare, men det var lika bra för de satt rätt löst.
Nu blir det nyrökt Vätternröding med romsås och färskpotatis till kvällsmat! Mums!

Måndag 20 maj

Här rullar det på, valparna växer så det knakar. Svanshanen är tingad men de två stubbarna är fortfarande lediga för Dig som längtar efter en busig liten kompis.

Mycket spännande på gång i hundväg här! Planer för nya kullar och kanske en ny liten hund vartefter!

Arne 1½ år som vi tog hand om i september söker ett bra hem! Har Du det rätta hemmet åt Arne? Helst på landet och jag tror att han skulle uppskatta att vara ensamhund, visserligen trivs han utmärkt med sin far Xiluris men har lite svårt för andra hanar. Hör gärna av Dig !

Fick glad rapport från Schweiz!!  Chipsmakers Fyra Sekunder var i Saarbrucken i helgen och fick 2 CERT och 2 BOB! Mr Darcy är nu även tysk champion!!  GRATTIS!!!!!!!

Måndagen 13 maj

Helgen som gick var fylld av trädgårdsarbete, ishockey och hundmys. På lördagen döptes yngsta barnbarnet Wille i Östra Vingåkers kyrka.

Mina "hundbarnbarn" fortsätter att skörda fina framgångar tillsammans med sina mattar.
Askodottern Viola blev bästa lydnadshund på Tånga Hed och vann Nesses VPR.
Xilurisdottern Piggy var på två agilitytävlingar och fick fina placeringar. GRATTIS Anki och Jenny!

Måndagen 6 maj

Jenny och Xilurisdottern Piggy gick ökl viltspår idag, ett 1:a pris blev resultatet! GRATTIS!

Söndag 5 maj

Monica och Ida genomförde idag ett lysande MH. GRATTIS! Askodottern Krösaskogens Viola debuterade i Lkl 1 och vann med 169 p GRATTIS Anki!
Askosonen Krösaskogens Vilfred var in Norge och blev Norsk Viltspårchampion. GRATTIS !
 


Linnea fyller 8 år imorgon, det firade vi med tårta på balkongen i 34:an idag!

I maj

1 maj bar det av till Strängnäs för inoff utställning. Det var 5 västgötar anmälda, 2 valpar. Paul blev BIR-valp och pälslösa Ida blev BIM av de vuxna. Vi stannade inte till finalen.

Lördag 27 april

Barnbarnet Lina 3½ år och jag gav oss iväg i ottan till utställningen i Västerås idag. Det gick riktigt bra, Paul som debuterade i valpklass blev BIR av tre valpar, Xiluris päls var inte funktionell ansåg domaren så det blev inget Ck bara Ex 1vetkk, Ida som var helt utan päls placerade sig ändå som Ex 2jkk och slutligen vår vackra Älva blev Ex 1vetkk Ck 3btkl och BIR-veteran. Det var tre veterantikar där.
När Lina och jag satt och väntade på finalerna frågade jag henne om hon sett många fina hundar. Hon nickade och sa att det hade hon. Någon som du skulle vilja ha frågade jag. Då pekade Lina på Paul. That´s my girl!

Nappe blev pappa till 2 valpar i går. Grattis mamma Canasta och matte Susanne!

Måndag 22 april

Inatt har Hottis och Öspen blivit föräldrar till tre små pojkar, en med lång svans, två stubbade. 

Onsdag 18 april

Idag har Xiluris vid 10½ års ålder blivit far till 5 valpar! Än finns det krut i mattes ögonsten!
 GRATTIS till mamma Lottie och matte Melinda!
Lycka till med de små!
Hugo fyller 1 år idag! Hurra hurra! I kväll blir det tårta i 34:an. Skickar ett GRATTIS till Sören på Rampekärr som också fyller år idag!

Långfredag 29 mars

Det har gått troll i Ascas sista CERT. Idag var Lena och Asca i Kista och blev Ex 1ökk Ck 2btkl r-CERT CACIB. GRATTIS till det!

Onsdag 20 mars

Det händer inte så mycket här. Snön faller och det blåser på slätten. Ska inte klaga, bra för affärerna, mycket flis går det åt på värmeverken. Heja vintern!
Lite börjar man ju längta efter vår och värme, men det kommer tids nog. Undrar bara när mina vårlökar kommer att blomma, Åke har öst upp en jättehög med snö över just den rabatten, men till midsommar kanske det sticker upp lite krokusar och scillor.
Axel har fyllt ett år, stort kalas med god förtäring blev det där. Axel fick en stor mjukisgolden av farmor för han är mycket förtjust i vår Athena.
Jag börjar tro att Hottis är dräktig, men är inte säker ännu. Väntar med spänning på att få höra om alla västgötaspetsfruntimmer som har haft små kärleksmöten här är dräktiga.
Paul, vår lilla schweizernöt, växer så det knakar och har huvudet alldeles fullt med bus.

Söndag 10 mars

Igår var det utställning i Strängnäs, en fruktansvärt trång tillställning. Idas Sommarvisa gjorde SKK debut med den äran Ex 2jkk Ck, Ida skötte sig utmärkt. Mamma Älva fick Ex 1vetkk Ck 3btkl BIR-veteran, pappa Vidde blev BIM-veteran.Kul var det!
Jag shoppade loss en del, det blev ett nytt rött dyrt franskt utställningskoppel åt Älva, en ventaped åt Athena med brittiska flaggan på, en större ventaped med svenska flaggan på at de små grå och en ny nummerlappshållare med västgötaspets på, sen var pengarna slut.

Torsdag 7 mars

Öspen har haft en dam boende här i några dagar, idag fick de till det. Häng i 17 minuter. Damen ifråga har ingen skjuts hem förrän i mitten av nästa vecka, så de hinner hänga med varandra fler gånger.
Tid, tålamod och att låta hundarna avgöra när det är dags är ett bra recept på lyckade parningar.

Måndag 4 mars

I lördags tog Linköpings Stjärnskott sig till SM i agility genom att ta de två sista pinnarna som behövdes i Halmstad.
Jag bugar och gratulerar dessa superduktiga mattar och deras hundar.
Åke och Nora hade gemensam födelsedagsfest, ett stort kalas blev det!

Fredag 22 februari

Oj, oj, oj vilket spring det är på små västgötefruntimmer hit till Täckhammar!
Idag var det Nappes tur. Den vackra damen anlände, tio minuters flört och sedan 27 minuter häng. Det tar längre tid att sörpla kaffe och prata än att göra valpar.

Tisdag 19 februari

Idag är det Xiluris tur. Hans dambesök anlände igår, men var inte så sugen på parning. Hon övernattade här och som vanligt har mina tikar inget emot det, bara Yatzy får ha Nisses säng ifred så är allt bra.Hanarna har definitivt inget emot dambesök, men de får husera i hundhuset så inga " olyckor" inträffar. Idag var tiken  mer sugen så Xiluris fixade till en parning och häng i 10 minuter. Vi provar igen imorgon sen kan hon åka hem och vänta på valpar.
Jag är så stolt över mina pojkar, maken till gentlemen får man leta efter.

Måndag 18 februari

Idag hade Tette dambesök. Fem minuters paringsrace och sen häng i 45 minuter. Precis som det ska vara igen.

Lördag 16 februari

Idag kom Indy, Lasse och Birgitta förbi. Indy blev så glad att få träffa tjocka släkten igen. Han racade vilt i trädgården. Kaffe och gästernas medhavda smarriga bullar avnjöts.
Kunde äntligen åka iväg och beskåda senaste barnbarnet Wille. Vi har varit alltför förkylda för det tidigare.
Öspen och Hottis har fullt upp med att göra valpar. De klarar sig på egen hand trots att det är Hottis första parning, precis som det ska vara.

Torsdag 14 februari

Idag har jag varit och vaccinerat Athena, Älva och Öspen. Öspen lyste sina ögon också han hade en liten prick av grå starr i ena ögat. Inget ovanligt vid hans ålder ansåg veterinären och bedömde det som ej ärftligt och inget hinder för avel. Nästa vecka får vi se om Öspen och Hottis vill göra bebisar.

Måndag 11 februari

Anna och Immer har debuterat i hkl 3, det skedde i Knivsta i lördags och resultatet blev en 5:e placering av 57 hundar och en SM-pinne! Helt fantastiskt! GRATTIS!!!!!!!
Hottis har börjat löpa två månader tidigare än vad jag trodde, hon har hittills hållit 10 månader mellan löp nu blev det bara 8. Vi får se vad vi hittar på för hane, jag har letat som en besatt efter en hane som kan tillföra avelsbasen något matnyttigt. Nu blev det ju lite ont om tid för ögonlysning och Hd-röntgen but we will see....

Måndagen 28 januari

I fredags bar det av söderut för att hämta hem vår prins från Schweiz. Shopping i Puttgarden sen vidare mot  Hannover där uppfödarens mamma Paula mötte oss med valpen. Paula, Åke, jag, Hottis, Darcy och valpen intog god mat i hotellets restaurang. Hundarna serverades vatten av kyparen och låg sen nöjt bredvid oss, utom valpen som satt mellan Paula och mig i soffan. Tänk om det kunde vara så i Sverige, helt naturligt att hunden följer med på restaurang( denna restaurang hade t.o.m Michelineutmärkelse).  Paula vände hemåt igen, vi övernattade på hotellet, valpen och Hottis skötte sig utmärkt. På hemväg blev det shopping och cafebesök i  Flensburg, mat i Danmark sen var vi trötta och tog in på Dahls hotell i Löddeköping. Nytt hotell för oss men kan rekommenderas varmt, inga sura miner för att man hade två hundar med sig.

Valpen som vi kallar Paul efter "mormor" Paula blev väl mottagen här hemma, bara Yatzy som är lite bitchig.

TACK Claire och Paula för en helt fantastisk valp!

Lördag 19 januari

Idag har Jenny och Xilurisdottern Piggy tävlat agility i Halmstad. Piggy var jätteduktig och fick 0 fel och en 3:e placering av 45 hundar i hoppklass1. I agilityklass1 blev det 5 fel. Stort grattis från oss!!!!

Fredag 18 januari

I dag föddes vårt åttonde barnbarn, Micke och Minnas lilla pojke Wille.

Fredag 4 januari

Anna och Immer rivstartar 2013 med att vinna hoppklass 2 i Kista. Sedan tävlar de för laget Stjärnskotten från Linköping och  blir 1:a och 2:a med 2 pinnar. Halvvägs till SM 2013!!! GRATTIS!!!

Torsdag 3 januari 2013

GOD FORTSÄTTNING ÖNSKAR JAG ER ALLA !
Nytt år nya tag. 2012 var ett tufft år men med flera ljuspunkter som tur är. Vi fick två nya supergoa barnbarn, Axel och Hugo, vi hade en underbar valpkull som vi fick precis de rätta hemmen till. Vi hade en ovanligt trevlig bilsemester. Vi ställde ut endast fyra gånger, men lyckades skrapa ihop 2 BIR,1 BIM och 3 CERT. Hottis blev champion, Beatrice Aurore fick två nya titlar i rallylydand, Immer fick sin första titel i freestyle och gjorde kometkarriär i agility........... låter lite ytligt kanske men det värmer ett gammalt uppfödarhjärta.
Nu ser vi fram mot 2013 och hoppas att allt reder sig till det bästa!  Ett nytt barnbarn ska göra entre´alldeles i början på året, en ny liten valp ska flytta hit, vi ska förhoppningsvis ha en Hottiskull, vi ska försöka hinna med fler hundaktiviteter............fortsättning följer

Måndag 10 december

Helgen som gick var vi på julmarknad i Malmköping med SusoDus grejor. Det var svinkallt, -18 grader, men mysigt ändå.
Anna och hundarna tävlade Östgötamästerskap alla hundarna blev 3:a i sina respektive klasser, Bra gjort tycker jag! GRATTIS!
Askosonen Ville var i Hörby och knep åt sig en ny titel i rallylydnad, GRATTIS!

Tisdag 27 november

I dag fick vi trevligt besök. Tyra och matte Gunnel kom förbi på en kopp kaffe. Tyra hade växt till sig bra och var en trevlig liten hund.

Måndagen 25 november

I helgen har Anna och Immer varit i Vårgårda och tävlat agility. Toppresultat igen!!!  2 gånger 2:a i hkl2!!!! GRATTIS!!!!!!
Askos son Krösaskogens Vilfred var i Norge och fick CERT och blev norsk juniorvinnare. GRATTIS!

Själva var vi på julmarknad på Öster Malma  med SusoDus grejor. Det var en lerig tillställning kan man väl sammanfatta det hela.

Tisdag 20 november

Nu har vi varit hos veterinären och höftledsröntgat Arne. Han charmade in sig hos vet och assistenter maken till glad och positiv hund var det länge sen de sett. Nu får vi se vad resultatet blir, det såg bra ut iallafall.
Resultatet blev B/C.

Söndag 18 november

Medan vi åt gott och firade min mammas 80-årsdag lite i förskott på Ombergs turisthotell så var våra duktiga valpköpare Monica och Anna iväg och tävlade med sina hundar.
Anna och Immer var i Nynäshamn  för att tävla agility, som vanligt med toppresultat! Vinst i agilityklass 2 vilket innebar uppflyttning! GRATTIS!!!!! Vad ska man säga? Imponerande har Immers framfart på agilitybanorna varit så här långt. Nu önskar vi Anna och Immer lycka till i klass 3!
Monica och Mia var i Fagersta och tävlade rallylydnad. Samma sak här imponerande resultat. Två starter i fortsättningsklass gav  83 resp 95 poäng och uppflyttning. GRATTIS!!!!!  Mia fick nu en titel till RLDF. Lycka till i fortsättningen.

Torsdag 15 november

Igår flyttade Indy till Åkersberga. Fick rapport i förmiddags att allt går toppenbra. Indy har redan hittat en valpkompis att busa med. Lycka till med världens goaste Indy, Birgitta och Lasse!

Söndag 11 november


Torsdag, fredag, lördag och söndag har SusoDus butiken haft öppet här på Täckhammar. Jättetrevligt med trevliga kunder.
Indy har haft besök av Lasse och Birgitta, ömsesidigt tycke uppstod, så snart ska Indy flytta hemifrån. Lite vemodigt är det allt. Men vi vet att Indy kommer få det superbra som efterträdare till Chipsmakers Tornado.
Ida har varit på utställning i  Enköping, denna gången blev hon BIM av tre valpar. Grattis!!!!

Söndag 4 november

Lördagen bjöd på Hallowenparty hos Ida med familj. Jättekul var det och sent blev det, ärligt talat var det nästan söndagmorgon när vi styrde kosan hem till Julita.

Asca har varit på utställning i Växjö. Väldigt nära sista certet var det, men 2 btkl med CACIB är ju inte så illa det heller. GRATTIS Lena!!!!!

Söndag 28 oktober

Denna ljuvliga höstdag tog jag med mig Indy och Hottis till Köping. Vi skulle heja på syster Ida när hon begick sin utställningspremiär. Och vilken premiär. Jag fick den stora äran att visa denna lilla guldklimp. Först blev Ida BIR-valp av de tre deltagande västgötaspetsvalparna. Sedan blev Ida också BIG-valp bland ett helt gäng med grupp5 valpar. Sedan  blev lilla Ida BIS-2 efter en läcker liten dvärgschnauzer. Denna lilla Chipsmakers Idas Sommarvisa är inte bara vacker hon är en baddare på massa andra saker också. Matte Monica och Ida kommer nog att visa framfötterna framöver ,var så säker. GRATTIS Monica!!
Sen har jag blivit påmind återigen om hur småaktiga och elaka människor det finns . Blev kontaktad av diverse damer under fredagen som ville delge mig uppgifter minsann. Dessa uppgifter fick mig att bli fruktansvärt orolig då de gällde mycket goda vänner till mig. Alltihop visade sig vara rena lögner. Lågt är bara förnamnet. Tänk att ansvarsfull seriös uppfödning av västgötaspets kan framkalla sådan  ren ondska hos människor. Det ligger mycket i detta att ju mer jag lär känna människor desto mer uppskatttar jag mina hundar.  

Helgen har också bjudit på födelsedagskalas hos äldste sonen. Tänk att han är hela 34 år.  
                                                                                                              

Måndagen 22 oktober

Idag har vi varit hos veterinären och ögonlyst Xiluris och Hottis. Båda var u.a. Jenny ska ju para Piggelina snart och ville ha en uppdatering av Xiluris ögon. Skönt att de fortfarande vid 10 års ålder var u.a.
Askosonen Ville har varit i Katrineholm och tävlat rallylydnad 74 p inte illa! Grattis!  Syrran Vinnie har röntgat sina höfter med resultatet B. Grattis till det också!

Måndagen 15 oktober

I helgen var det sedvanlig utställning i Sundsvall. Denna gången slog vi läger på Stadshotellet i Hudiksvall, endast 8 mil kvar till Sundsvall. Domaren var för oss en ny bekantskap, mycket gladlynt och humoristisk, helt i min smak. Det blev ju inte sämre av att hon tyckte väldigt mycket om våra hundar.
Utom Tette då som fick Vg. Men  Xiluris tyckte hon var kempeflott så han blev BIM, Hottis var något alldeles extra tyckte hon så hon fick CERT och CACIB och blev BIR,( det var Hottis tredje raka CERT så hon blev CHAMPION också,) Älva var rena ungdomen och blev BIR-veteran. Vi fick Hp på uppfödargruppen och en kritik så vacker att man nästan rodnade.
Efter dessa framgångar åt vi gott och styrde kosan hem till Hudiksvall.Stannade till vid Hudiktravet där hundarna fick springa av sig rejält. Letade reda på biografen Saga och tittade på Hypnotisören, den var riktigt bra trots att Persbrandt var med. En regnig promenad i den vackra hamnen avslutade kvällen.
På söndagen hade Tette ett litet kärleksmöte med en vacker flicka på Hudiktravet. Vi får se om det blir några små grå framåt Lucia.

Askosonen Krösaskogens Vilfred var i Danmark och fick CERT och blev BIR GRATTIS!!
En annan Askoson Krösaskogens Viktor var i Dortmund och fick 2 CERT och 2 BIR  GRATTIS!!
Xilurisdottern Knalletorpets Piggelina var i Vårgårda och vann Hoppklass 1 med pinne, kom 3:a i agilityklass 1 med pinne. GRATTIS !!

Onsdag 10 oktober

Immer och Anna är på banan igen efter ett långt tävlingsuppehåll, ända sedan juli då de var i Karlstad och tog några pinnar. Men de går på i samma anda som vanligt vilket resulterade i 2 pinnar i Nacka i helgen.

Det var också klubbmästerskap i Linköping i helgen. Immer blev klubbmästare i smallklassen och Asko blev 3:a i small.

GRATTIS !!!!!!!

Torsdag 20 september

Idag har kennel Brandklipparens ålderman Simon ( SeuCh Chipsmakers Simsalabim) somnat in. Simon blev 13½ år gammal.

Måndag 10 september

I lördags var vi på utställning i Gimo. Tette fick vg, det var inte mycket som var rätt på honom bl.a hade han en oskön svans?! Xiluris blev 3bhkl BIM-veteran, Hottis 2 btkl med CERT och slutligen Älva vann veteranklassen med 3 tikar blev 3 btkl och BIR-veteran. Inte så illa.

Tisdag 4 september

Idag fick Indy följa med in till stan för lite shopping. Vi gick till tygaffären och köpte tyg, tråkigt tyckte Indy och talade om det med en massa pipande medans jag valde tyg. Då var det mycket mer intessant med kondis och matserveringarna, Indy stack in huvudet och sniffade hos varenda en. Särskilt thairestaurangen hade han svårt att slita sig ifrån. På torget köpte vi bröd, Indy botaniserade frisk bland brödbackarna. Sedan blev det långtråkigt igen, vi gick till stadens största loppis och antikaffär. Pip va tråkigt sa Indy. Och så alla dessa människor som bara måste klappa och gosa och tala om hur söt lilla Indy är. Indy gäspade stort varje gång. Vilket tjat, det vet jag väl att jag är sötast och tuffast i hela världen tycktes han tänka.

Onsdag 29 augusti

Idag kom Monica och Ida förbi på en snabb kopp kaffe. Det blev fullt röj på Indy och Ida, så pass att Xiluris var tvungen att kolla så att de inte skadade varann. Jättekul hade de !

Torsdag 23 augusti

Igår var Indy hos veterinären och fick sin spruta, jag hade glömt så det blev lite sent.
I väntrummet träffade vi på Åke Lindmans dotter som blev förtjust när hon fick se en liten västgötepojke. Väntetiden gick alldeles för fort när vi kom igång och pratade om gamla  tider och storheter som  Gjallarhornets Ivan, en av mina favoriter, sådana hundar finns inte längre och inte att förglömma Gjallarhornets Gunda , en fantastisk hund. Åke Lindman var en mycket duktig uppfödare med kennelnamnet Gjallarhornets. Åke hade precis som jag mycket Vallmyra i sina hundar. Ivan var liksom min Vallmyra Henny linjeavlad på en av systrarna i Vallmyra G-kull. Åkes  kanske sista hund dog för ca ett år sedan, en Fennicantik som blev 16 år.

Torsdag 16 augusti

Hastigt och lustigt flyttade Arne in på Chipsmakers i går kväll. Han är son till Xiluris, 11 månader gammal och jättego. Först var det lite tumult med att träffa en massa nya hundar, men när vi slog oss ner vid TV:n efter någon timme så gosade han ihop sig som alla andra runt TV soffan.

7 augusti

Så nu är dopen av Axel och Hugo avklarade. Det blev en mycket trevlig tillställning med många trevliga människor i en helt underbar miljö, Julita kyrka vid Öljarens strand. Helt oslagbart!
Söndagen tillbringade vi på Tullgarns Slott, promenerade i trädgården och gick på visningen av slottet. Sen bar det av mot Årsta city närmare bestämt till restaurang Hjälmaren. Vi hade tänkt oss att äta lika gott som sist vi var där, Sjötunga Walewska. Men menyerna höll på att göras om så ingen Walewska fanns att få. Det fick bli fisk på planka istället inte riktigt samma sak men gott.

Onsdag 1 augusti

I Schweiz har parning mellan Imma och Joey ägt rum. Nu hoppas vi innerligt på små valpar i september. Vi håller alla tummar vi har.
Här är mycke nu!!  På lördag ska Axel och Hugo döpas i Julita kyrka. Mat och tårtor måste fixas till ca 50 pers, men innan dess ska Nisse och jag hjälpa Ida och Ragge med flytten till nya huset i Bie.

Lördag 21 juli

Anna och Immer har tillbringat tre dagar i Karlstad för att tävla agility. Immerbusen har sprungit och hoppat ihop tre pinnar, en i agilityklass och två i hoppklass. Nu är Immer uppflyttad till klass 3 i hoppklass. GRATTIS GRATTIS !!!!!

Onsdag 18 juli

Gösta Gigolo bor hos oss i ett par dagar medan husse och matte är på födelsedagsfest. Gösta tycker att vi har väldigt tråkiga katter, de springer ju inte.

Tisdag 17 juli

Hemma igen! Årets semesterresa gick till Norges Kirkenes, en romantisk liten fiskeby med fiskrestaurang med utstikt över Barents hav, trodde jag. Tji, Kirkenes var en enda stor byggarbetsplats, överallt byggdes det. Hamnen bestod av ett lyxhotell för Hurtigrutresenärer och en enormt stor fiskebåt, thats all. Fiskrestaurang fanns inte på kartan. En svindyr fish and chips blev den dagens huvudattraktion. En koll vid ryska gränsen var intressant, inte att leka med.
Tillsammans med de många myggen och renarna gick färden vidare ner genom Finska lappland. Vi bodde på hotell i Sodankylä, hyrde lägenhet i Enare träsk och strax norr om Helsingfors hittade vi ett mysigt B&B.
Vi tog båten över till Tallin, anlände kl.22.00 i hällande regn och åskväder. Letandet efter husrum tog tid, det var ölfest i Tallin. Framemot midnatt lyckades Radisson fixa ett rum åt oss. Vi klämde in oss alla tre i samma rum och så hade vi tak över huvudet även denna natt.
Efter en koll i Tallins gamla stad så styrde vi kosan mot Narva, familjens alldeles egen militärhistoriker lotsade oss i Karl XII:s spår. I Narva  besökte vi borgen på estniska sidan, den mäktiga borgen på ryska sidan fick vi nöja oss med att fotografera. Intog en alldeles superb tvårätters och for vidare. Vi hittade ett spahotell i Toila, där bodde den natten hundratals ryssar och så vi.
Färden gick vidare i Kalles spår ner genom Lettland, som också var en enda stor byggarbetsplats, överallt byggdes det vägar och hus. Lantbruket låg i stort sett i träda såg det ut som. Bästa behållningen i Lettland var de stora mängder storkar som spatserade omkring på åkrarna när de inte satt i sina fina bon i telefonstolparna.
Litauen nästa, resans överraskning, så vackert och välskött. En njutning att resa genom landskapet. God mat och fint husrum.
Karl XII lär ha tagit vägen genom de Mazuriska träsken i Polen på sin hemväg från Narva. Så gjorde också vi. Urdålig väg, det tog oss drygt två dagar att korsa Polen från öst till väst, en sträcka på 79 mil. Polen har också ett mycket vackert böljande landskap och träsken var verkligen träsk. Maten god, husrummen var ett bottennapp och ett väldigt mysigt pensionat. Jag shoppade lite grejor till trädgården och naturligtvis följde det med några flaskor Zubwrowka hem.
I Stralsund åt vi gott och kollade in arkitekturen som är mycket påverkad av svenskt 1700-tal. En vacker stad.
Efter en natt på Rugen hotell tog vi morgonfärjan från Sassnitz till Trelleborg. För att dra ut lite på semestern tog vi småvägar genom  Skåne och Småland hem.
Efter årets semester har vi två nya länder att lägga till vår lista över besökta länder, Lettland och Litauen, Åke och jag är nu uppe i 31 stycken, Nisse ligger efter med sina 29. Fler ska det bli.

Hemma väntade glada hundar och en alldeles igenväxt trädgård som nu måste pysslas om.

Måndagen 2 juli

Årets semesterresa närmar sig. Fullt upp med planeringen för hundarna. Lilla Indy som inte har hittat något bra hem ännu ska få bo hemma hos Ida och Ragge, Ida hoppas på att Ragge ska bli botad från sina valpköpardrömmar. Immer var i Åtvidaberg och tävlade agility i helgen, men han busade bort det mesta den lille spjuvern.
Jordbrukset dag på Julita Gård gick av stapeln i helgen. Ida och jag var där med SusoDus grejor, det gick riktigt bra. Jag shoppade ju loss bland alla plantförsäljare förstås, att jag aldrig lär mig. Denna gången fyndade jag en Afrikas blå lilja för endast 75:-, två stora knoppar fanns det på den. Jag köpte också sicilianska luktärtor, stammodern till dagens sorter, ska lukta underbart så det blir ju spännande att se.
Köpte också en physalis, frukterna är redan på gång.
Måste också berätta att min vinranka har fått små pytteklasar, jag är så stolt.

Midsommardagen 2012


Det är lite tomt här nu. Tyra åkte till Gunnel och Lasse dagen före  midsommarafton. Fick mail om att allt är bara bra med henne, hon håller som bäst på att charma in sig hos gårdens övriga hundar, en schäfer, en golden och en liten blandras. Dirk var här på midsommarafton och hämtade lilla Slubber. Dirk har tidigare haft Chipsmakers Peter Pan som blev 13½ år, nu är det alltså dags för en ny liten Chipsmakare. Vet ni att om man hyr en Volvo på Arlanda så får man en  intregerad GPS som bara talar svenska, inte lätt att hitta rätt då. Vi har en likadan i vår Volvo, men har aldrig tänkt på att det inte går att få något annat språk på den. Vi väntar nu med spänning på mail från Dirk att de hann med planet hem till Belgien och att allt är frid och fröjd.

Fröjd är det att få SMS från Anna. Igår var hon och tävlade freestyle med Immer och heelwork med Yra. Immer fick sitt freestylediplom och titulerar sig numera FD1.  Idag dansade han hem en 2:a placering i freestyle 1. Yra fick också sin titel i heelwork i helgen. GRATTIS ANNA!!!!

Onsdag 20 juni

Idag blev det fullt hus i vår boske´. Anna och en jobbarkompis kom förbi för att gosa valp, samtidigt kom Monica och Åke för att hämta lilla Ida. Kaffe och bulle intogs under hundprat förstås.
Lycka till med lilla Ida, Monica! Det värmer i hjärtat att se hur efterlängtad hon är.

Tisdag 18 juni

Nu har vi kommit hem från veterinären. Valparna har vaccinerats, chippats och besiktats, Slubber fick sitt pass också. Alla valparna var friska och duktiga. Indy har ju sitt överbett men är så fin ändå. Stackars Tette fick stanna hos vet för att spola sina öron igen, får hämta honom i e.m.

Helgen tillbringades i Norrland, på söndagen var det utställning i Vännäs. Pojkarna föll inte domaren på läppen alls, Tette fick Ex 1ökk och Xiluris Ex 1vetkk Bir-vet. Däremot Hottis gick hem, hon fick CERT och BIR.

Askos söner Vilfred och Viktor har tagit varsitt CERT i helgen. Vilfred i Norge och Viktor i Danmark. GRATTIS!

Torsdag 14 juni

I går åkte Öspen, Tette, Xiluris och jag till Karlsborg. Pojkarna fick sina tänder ompysslade av vet. Lena. Nu har de kritvita leenden igen.
Åsa mötte upp och medan pojkarna kvicknade till efter nedsövningen drack vi kaffe  på ett mysigt kafe´vid Vätterns strand. Vi pratade och pratade och rätt vad det var hade det gått nästan två timmar och dax att styra kosan hemåt igen.
Stannade vid ett fiskrökeri på hemvägen och köpte en alldeles nyrökt ännu varm Vätternröding som vi avnjöt till kvällsmat. Gott var det!

Måndagen 11 juni

På nationaldagen var vi i Sala och tittade på Monica och Mia när de tävlade rallylydnad, det var riktigt kul. Tyvärr räckte inte poängen ihop för uppflyttning denna gång, men de kommer igen.
Immer och Anna har tagit sin första SM-pinne med laget! GRATTIS!
Asko är i form igen och jobbade på bra för laget men det räckte inte hela vägen till pinne.
Igår var Monica och Åke och hälsade på lilla Ida, de längtar så efter att få hem henne. Ida fick träffa Mia och cockern Kia, det tyckte hon var spännande ,särskilt Kia var kul för hon har ju så långa öron.
I kväll kommer Gunnel och hälsar på lilla Ina för första gången, ska bli spännande och se vad de tycker om sin lilla valp.

Måndagen 4 juni

Vilket ruskigt sommarväder vi har. Vi har firat Lukas 5 årsdag i helgen. Anna och Immer har debuterat i klass 2 i agility. Hoppklass 2 gick alldeles utmärkt med en 2:a placering och pinne. I agilityklassen fick han spunk igen och blev diskad. På onsdag ska Monica och Mia tävla rallylydnad i Sala , jag funderar på att åka dit och titta. Det finns ju väldigt mysiga antikaffärer i Sala så man kan ju slå två flugor i en smäll så att säga. Vi får se hur det blir med det.
Valparna växer och busar, vill helst vara ute i trädgården fast det regnar och blåser hela tiden.

Måndag 28 maj

Anna och Immer är i högform! I lördags var de i Tyresö och tävlade freestyle, Immer vann kl 1 med 26 p. Yra kom 2:a i Heelwork to Music kl 1. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera Anna och hennes duktiga hundar.

Fredag 25 maj

Idag fyller Ida 28 år. Apropå Ida så var Monica här i går för att äntligen få se valparna och välja ut sin alldeles egen. Det blev Idas sommarvisa som får flytta till Strängnäs och bo hos Monica, Åke, cockern Kia och västgöten Mia.

Måndagen 21 maj

I dag har vi haft trevligt besök! Lena, Ymer och Gurra Aktersnurra. Alla mina pojkar fick snällt sitta i hundgården för att Ymer och Gurra i lugn och ro skulle kunna frottera sig med flickorna. Glöm det! Flickorna höll de besökande pojkarna i herrans tukt och förmaning, har aldrig sett Ymer så layback, trodde inte att han visste vad det var. Men matte Lena var desto mer exalterad, hundratals foton togs nog på de små liven. Om vi har tur finns det bilder att se på Lenas blogg. Tack för besöket och välkommen åter Lena!

Söndag 20 maj

Anna och Immer är helt otroliga. I dag har de varit i Aneby och tävlat agility. Fyra starter resulterade i 3 vinster och 1 andraplacering alltså 4 pinnar. Immer är nu uppflyttad i både hopp och agilityklass. GRATTIS!!!!!
Monica och Mia har också legat i i helgen. Två starter i rallylydnad resulterade i en godk start med 83 p. GRATTIS!!!

Fredag 18 maj

Kristi Himmelfärdsdagen åkte Hottis och jag till Flens Bk för att heja på brorsan Immer. Han är allt en riktig liten buspojke den där Immer och han älskar verkligen agility. I  första klassen rev han ett hinder annars hade han näst snabbast tid, bara en sheltie hade snabbare. Det resulterade i en 6:e placering. Sedan var det dags för agilityklass och han var snabb som bara den men fick spunk vid en tunnel och tog den två gånger för säkerhets skull. Disk alltså. Sedan var Hottis och jag tvungna att åka hem för att gå på 30-årskalas, men Anna smsade att Immer och hon vann andra agilityklassen och fick sin första pinne i akl. GRATTIS!! Och tack för några roliga timmar med er.
Väl hemma igen gick vi till grannhuset för att fira Ragges 30-årsdag. God smörgåstårta serverades och till kaffet fick vi bevittna ett romantiskt frieri, Ida sa ja så det stundar ännu ett bröllop i framtiden. Sverige åkte urVM-turneringen och sedan var den dagen slut.

Måndagen 13 maj

Igår var Monica och Mia och tävlade rallylydnad. Första starten i fortsättningsklass resulterade i godkänt med 75 p.
GRATTIS !!!

I helgen har också Askos son Krösaskogens Vilfred både tagit ett norskt utställningscert och blivit viltspårchampion!
GRATTIS!!!

Måndagen 2 maj

I går var Anna, Yra och Immer och tävlade freestyle. Det gick kanonbra! Yra  blev 2:a i Heelwork to music och Immer blev 2:a av 19 ekipage i freestyle. Kolla in Immers film på Annas hemsida under nyheter, är han  inte helt underbar den lille pojken. GRATTIS ANNA!


Onsdag 25 april

I natt föddes Älvas valpar. Tre stubbsvansade hanar kom först sedan en stubbtik och en svanstik. Tyvärr dog en av stubbvalparna under onsdagkvällen. De fyra som är kvar växer och mår bra som det ser ut.

Söndag 22 april

Anna och Immer var i Njudung och tävlade agility i går. De vann igen. Är de inte bara bäst!? GRATTIS!!!

Torsdag 19 april

I går kväll föddes vårt sjunde barnbarn. Ida och Ragges första gemensamma barn och Linnea och Lukas lillebror. Han heter Hugo.

Måndag 16 april

I helgen blev det en vårtur till Sundsvall. Som vanligt sjöpromenad och mat vid Hacksta, tyginköp och en koll på vad Filmstaden hade att erbjuda i filmväg. Det var i stort sett inget sevärt så det blev att tillbringa fredagkvällen framför Tv:n mellan hundpromenaderna. Under kvällens första promenad upptäckte vi att Yatzys syster Yxa bodde på samma hotell, en trevlig tik med lika trevliga matte och husse.
På lördagen utställning. Det gick så där.... Tette Ex 1ökk. Xiluris Ex 1vetkk Ck 3bhkl Bästa veteran och lilla Hottis Vg 3ökk. Askosonen Krösaskogens Vilfred blev 2 bhkl med res-Cert och syster Yxa Vg 4ökk. Men trevligt var det, tack Yxas husse för hjälpen med Tette. Jag shoppade en del inför nya valpkullen och för gamla vinstkort tog jag två tröjor åt Nisse och Åke till innebandyn. Veni Vidi Vici stod det på ryggen, passade tyckte jag.
Resten av lördagen ägnades åt shopping, långpromenader och god mat.
På söndagen stannade vi som vanligt vid Hacksta. Gissa vad vi hittade på slingan runt sjön! Två vackra västgötaspetsdamer spatserade där med sin matte Irene. Vild västgötaglädje utbröt och vi slog följe runt sjön. Efter matintag blev det att trycka plattan i botten för att hinna hem och fira Peter på hans 30-årsdag. Själva 30-årsfesten gick av stapeln på lördagen, de hade FF för vi var i Sundsvall och Danielas föräldrar i Finland. Det var lite trötta och mosiga festdeltagare som satt runt köksbordet och käkade pizza när vi kom dit. Men inte värre än att de kunde avsluta veckan som vanligt med innebandy.
Älva är förskräckligt tjock, hoppas det inte blir för många valpar, det är aldrig roligt.

Onsdag 28 mars

Idag hade vi trevligt besök från Strängnäs på kaffe och macka, Mias matte Monica och husse Åke. Vad vi pratade om?
Västgötaspetsar såklart!

Måndagen 26 mars

Nu har de gjort det igen! Monica och Mia var och tävlade lydnadsklass 2 i lördags. De fick 161 p och ett första pris GRATTIS!!!!
Anna och Immer var i Österåker på söndagen och tävlade hoppklass1 agility. De vann och fick ytterligare en pinne GRATTIS!!!!

Onsdag 21 mars

Så var det dags igen. Igår fick jag ge mig iväg till Djurkliniken igen. Athena hade varit hängig några dagar, och när hon inte satt med vid kaffebordet utan istället öste i sig en väldigt massa vatten förstod jag att det var bråttom att ta sig till vet. Och mycket riktigt, en pyo. Athena opererades i går kväll och skulle få tillbringa natten på kliniken, men vid 19 snåret ringde Inger och sa att Athena längtade hem, så det var nog bäst att jag kom och hämtade henne. Natten har gått bra och nu ska jag ta bort kanylen som hon fick behålla över natten för säkerhets skull. Under mina 38 år som hundägare har jag varit förskonad från livmodersinflammationer tills förra sommaren, då Ragnhild blev sjuk i det, och nu kom den andra. Ibland önskar jag att jag hade hundarna försäkrade, men vet ju att det lönar sig i längden att inte ha det. Det är 17 år sedan vi bestämde oss för att inte göda försäkringsbolagen mer.  Men har man en golden kanske, detta är Athenas fjärde operation, två korsbandsoperationer, ett blodöra och en pyo, inte illa........
En underbar hund värd sin vikt i guld är hon iallafall!

Pojkbarnbarnet som föddes i lördagskväll mår bra och heter nu Axel.

Och så ringde Anna, hon har varit och ögonlyst Asko. Katarakt ärftligt blev resultatet, enligt vet B. Wallin inget som  innebär restriktioner i aveln.

Lördag 17 mars

I kväll föddes vårt sjätte barnbarn, Peter och Danielas tredje barn. En pojke blev det, namn ej bestämt ännu. Farmor röstar på Axel.

Tisdag 13 mars

Mia har skaffat sig ytterligare en titel och titulerar sig numera Lp1 RLD N  CHIPSMAKERS BEATRICE AURORE !
Grattis Mia och Monica!

Torsdag 8 mars

Anna och hundarna kom förbi på en kopp te och lite race i trädgården idag. Immer och Asko lekte med Hottis och Yatzy. Morsan Älva gick mest omkring och vaktade så att ingen av grabbarna försökte gosa med hennes Athena.

Måndag 5 mars

Monica och Beatrice Aurore har tävlat rallylydnad. I helgen var de på sin andra tävling och fick för andra gången godk. i nybörjarklassen. GRATTIS!

Tisdag 28 februari

Lazy fick tillbaka sin hosta i helgen och inte vilken hosta som helst, det lät allt annat än bra. Det blev att åka till veterinärkliniken igen. Hjärta och lungor röntgades igen, men inget konstigt där. Lazy blev kvar på kliniken för att Per skulle gå ner i luftstrupen och kolla vad som var fel. Det hittades en väldig massa slem och konstigheter som skickades på analys, så nu går hon på antibiotika och vi hoppas att hon snart blir bra.

Måndagen 27 februari

Pga en otroligt klantig matte så blir det inte Joye som blir pappa till Älvas valpar utan det blir favorit i repris, Viktor.
Viktors och Älvas förra kull blev ju inte fy skam så nu gläds vi åt att det förhoppningsvis blir små grå valpar i slutet av april.

Måndag 20 februari

Helgen har tillbringats i kungliga huvudstaden. Fredagkväll på Cirkus med Robert Gustafssons jubileumsshow. Jättebra, men alldeles för kort. Lördagen ägnades åt shopping i Gamla Stan, gott om antikaffärer där. När vi kommer hem på söndagen så har Älva börjat intressera sig för karlarna här i huset. Vi får avvakta och se när det kan vara dags att ge sig iväg söderut. Dubbfria däck är införskaffade så vi är beredda.
Äntligen, idag såg Tettes öron mycket bättre ut. Nu blir det att fortsätta tvätta öronen varje dag i 10 dagar till sedan hoppas vi att han är frisk. Hottis fick följa med till vet i dag för att ta rabiesspruta. Jag tänker att hon kan följa med som sällskapsdam åt Älva när vi åker till Schweiz.

Tisdag 31 januari

Claire, Darcy och Imma har varit i ett kallt Italien och ställt ut. Både Darcy och Imma fick CACIB och Imma slutade som BIR. I parklassfinalen kom de 5:a av 15 ekipage.
Vi lyfter på hatten och gratulerar!!!!
Nu ska jag snart åka och hämta lilla Tette, han har fått sina öron spolade igen. Hoppas nu att det vänder.
För övrigt planerar vi för valpar för fullt, inte helt klart än, info kommer när vi har bestämt oss och fått klartecken från hanhundägarna

Tisdag 24 januari

Idag har Tette varit och visat upp sina öron igen. De vill inte bli bra. Nästa vecka ska Inger spola dem igen. Håll tummarna! 
Lördag 21 januari

Idag har Immer tävlat hoppklass 1 i Valla. Han kom 3:a av 31 hundar, fick en pinne. GRATTIS!!!!

Onsdag 11 januari

Athenas öra blev jättefint! Hon börjar bli en riktigt dyrbar hund. 4500:- kostade denna skönhetsoperation, men vem vill väl ha blomkålsöra på en så vacker hund. Athena hade nog gärna haft ett blomkålsöra, bara hon slipper veterinären. När vi kommer till veterinärkliniken entre´tar hon tag i kopplet och sätter sig på baken och drar som en tok. När jag väl baxat in henne klagar hon högljutt så att alla tycker så synd om henne. Idag när Inger tog bort kompressen skötte hon sig så bra, men sen fick hon vänta på Tette som skulle visa upp sitt öra. Athena gick runt i rummet och ojade sig. Till slut hoppade hon upp med framtassarna på bordet, tog tag i Tettes koppel, drog ner honom från bordet och bort till dörren. Inger konstaterade något som vi redan visste. Athena är en mycket speciell hund. Tettes öra var för övrigt inte riktigt bra än, så det blir att droppa öron i 10 dagar till så får vi se. Lazys hosta har lugnat ner sig, hoppas det går åt rätt håll.

Måndagen 2 januari 2012

Här rullar det på. Julen snart överstånden. Athenas öra ser ut att bli riktigt bra, nästa måndag ska kompressen som då suttit i tre veckor tas bort. Tette ska visa upp sina öron då också, hoppas att de är friska nu. Lazy hostar fortfarande, avmaskningen hjälpte inte, nu går hon på vätskedrivande  piller men det verkar inte hjälpa heller. Fortsättning följer.

Onsdag 14 december

Julen närmar sig med stormsteg. Hur ska allt hinnas med?
I dag har vi varit hos veterinären med Lazy och Athena. Lazy har hostat en tid och efter att ha avvaktat så att det inte visade sig vara kennelhosta så tyckte jag att hon behövde undersökas. Hjärta och lungor röntgades men inget alarmerande upptäcktes. Vi ska nu prova med en rejäl avmaskning och se om det hjälper annars blir det vidare utredning. Athena har gått och skaffat sig ett blodöra av någon anledning, så hon ska opereras på onsdag i nästa vecka, för något blomkålsöra vill vi inte ha. Tette ska också in på onsdag och spola sitt vänsteröra som inte vill bli bra från sin öroninflammation. Annars är alla hundar friska och glada och ännu gladare skulle de bli om det kunde bli lite snö och kallt väder. Vi bor med stampat jordgolv nu för tiden. Under soffbordet där hundarna tränger ihop sig under TV-tittandet
på kvällarna ligger ett tjockt lager med jorddamm efter dem
när de reser sig. inte kul! Snö och kyla vill vi ha!

Torsdag 17 november

Här händer inte så mycket nu. Hösten rullar på i rask takt. Symaskinen går varm inför kommande julmarknader. En och annan svamp får fortfarande följa med hem från skogen, de gula har fått fart igen verkar det som.
Har börjat fundera på julklappar, barnbarnen har ju tusen önskningar, det är tur för dem att jag älskar att handla julklappar och slå in i fina paket.
Kennelkonsulenten Inger var här och besiktade, allt var till belåtenhet. Det var ju bra.
Det finns fortfarande Xilurisvalpar kvar att tinga på Öland hos Lars Holm, de är leveransklara till helgen tror jag.

Tisdag 1 november

Fick en ny fin bild på Imma, Chipsmakers Hello Mary Lou. Hon är sin mor upp i dagen. Alltså vacker som en dag. Eller hur?

Tisdag 1 november

Tänk att man i november månad kan plocka fräscha fina trattkantareller. I "min " hundskog är det bara att sätta sig ner och ösa i svamp i medhavd korg. I dag var Benjamin med farmor och hundarna till skogs och han var så duktig att plocka. Sedan åkte vi hem och rensade, sen bjöd vi Nisse, Ida, Linnea och Lukas på svampmackor.

Tisdag 1 november

Fick ett mail från Claire, hon har fått nakenhundvalpar. Söt är inte rätt ord för den här lilla råttan. Lite annorlunda kanske.

Lördag 15 oktober

I går kväll somnade vår kämpe Pinocchio in. Han blev 14 år och 10 månader gammal.

Måndag 10 oktober

Immer har debuterat i agility, i Katrineholm. Han var jättesnabb, men missade en port i slalomen så det blev disk.
Du kan se Immer på film om Du går in på Annas sida.
I fredagsförmiddag åkte vi som varje år, om det inte är en domare som vi inte ställer ut för, till Sundsvall. På vägen upp stannade vi som alltid vid Hakkegården i Hagsta. Där finns en promenadslinga runt en liten sjö, perfekt för hundarna att få sträcka på benen. God mat för oss finns också. Nästa stopp var tyginköp, massor. Det blir något att sätta symaskinen i. Som vanligt bodde vi på Scandic Nord, bara ca. 800 m från ishallen. I år passade bedömningstiderna perfekt. Vi gick först ner och fick Lazy bedömd, det gick jättebra! Först vann hon vetkl med 3 tikar, i btkl var det 11 tikar Lazy blev 4:a. Det räckte till ett r-CERT. Det är så roligt att visa en snygg veteran i toppkondis. Sedan gick vi till hotellet och hämtade Xiluris och Tette. Tette vann ökl, blev 3:a bhkl med r-CERT och r-CACIB. Xiluris blev 4 bhkl och BIR-veteran.
 I finalen med 25 veteraner blev han en av 10 som plockades ut för vidare granskning, men sen blev det inget mer. Efter rastning på Stadsberget åt vi supergott på Stekhuset Hörnan, kan varmt rekommenderas. Sen blev det biobesök Jägarna2, ganska bra film. En promenad till och sen var det kväller. På hemväg stannade vi naturligtvis för mat och sjöpromenad i Hagsta, ett snabbesök i antikaffären vid Sala silvergruva och sen hann vi prcis hem till innebandyn.

Måndag 3 oktober

I helgen har Anna och Immer tävlat klubbmästerskap i agility i Linköping. Och klubbmästare i nybörjarklassen blev Chipsmakers Här Kommer De En Viking. GRATTIS! Jag är så imponerad.
I Schweiz anordnades för första gången Swiss Vallhund Show. Tillsammans med andra spetsklubbar blev det en utställning för alla grupp5 raser. 11 västgötar var anmälda. Claire var där med Darcy och Joey. Gissa hur det slutade.
Darcy blev bhkl-1 och Joye bhkl-2. Darcy blev sedan BIR  och alltså Club Show Winner-11. Darcy blev också BIG av de nordiska spetsarna. BIS vanns av en American Akita.
GRATTIS!!!
Vilken tur jag har som har så duktiga och snälla valpköpare!
Jag är så stolt över Er och "våra" hundar.

Tisdag 27 september

Idag var Charlie med matte Åsa förbi och tog en snabbfika. Charlie såg ut att trivas med livet.

Måndag 26 september

I helgen har Claire och Imma varit i Österrike och ställt ut på Austrian Bundessieger utställningen. Imma blev Best junior, Junior Winner, Cruft kvalificerad och slutligen BOB.
Grattis Claire! Jag är så stolt över Er.

Måndag 19 september

I lördags var Anna och hundarna och tävlade klubbmästerskap. Kunde inte gått bättre! Yra vann smallklassen, Asko kom tvåa och Immer vann nybörjarklassen. Grattis!!!
Själva var vi på utställning i Sandviken. Lazy fick Ck och reservCert, Xiluris 1vetkk Ck 3bhkl och Tette 1ökk Ck. Som vanligt avslutade vi dagen med god  mat i Högbo Kvarn, kan rekommenderas.
 
Äppeldagarna på Julita Gård var också i helgen. Vi var där med SusoDus grejor. Ida och Ragge skötte om det på lördagen med jättefint väder. Vi var där på söndagen i regn och rusk. Men det var väldigt trevligt. TV4 var där och spelade in familjen Annorlunda och Ernst dömde äppelpajstävlingen.

Onsdag 7 september

Idag har vi varit hos vet. Lena i Karlsborg. Tette och Öspen fick sina tänder omsedda och har nu kritvita leenden.

Måndagen 5 september

Asca var på Öland i helgen. CERT BIR och BÄSTA BLÅGUL
blev resultatet. GRATTIS Lena!!! Asca blev champion, det var hennes tredje raka cert.

Asko var i Tidaholm och tävlade agility. Det blev en SM-pinne till!  GRATTIS !

Måndag 29 augusti

Så har vi varit iväg på årets andra minisemester. Den här gången fick bilen följa med. Vi älskar att åka bil, långt och ta det som det kommer. Alltid lika spännande vart vi ska hitta nattlogi. Många hotell har det blivit. Allt från det spöklika lilla hotellet under ett fruktansvärt åskväder i Rumänien till rena lyxhotellet i Andorras huvudstad, till och med bilen pysslade de om i det stora fina garaget som den fick sova i. Våra vanliga Europasemestrar brukar sträcka sig över 2-3 veckor och bli mellan 800 och 1000 mil långa. I sommar har vår flisverksamhet krävt mycket jobb så vi fick dela upp det lite. Nu har vi varit i Tyskland 2 dagar för shopping, i Tyskland är det alltid ordning och reda, fina rena hotell och mycket trevliga människor. Danmark är för oss ett transitland, fort genom för att slippa bo på hotell där. Dyrt, smutsigt och rökigt är vår upplevelse av det. Men vi kanske har haft otur.
Skåne var faktiskt huvudattraktionen på denna semester. Tre dagar ägnades åt denna landsända. Vi var hemma hos en tant utanför Smygehuk som bakade spettekakor. Vi älskar spettekakor, så det blev hela tre stycken stora kakor som fick följa med hem. Skåne är väldigt vackert på sina ställen, något som var helt hänförande var den vackra bokskogen vid Stenshuvud. Där gick vi flera km och bara njöt, men som vanligt kom det dåliga samvetet och påtalade att man var ute och gick UTAN HUNDARNA. 

Claire ligger i med sina hundar. Tur är ju det när jag i stort sett har lagt ner. Claire har varit på mental och exteriörbedömning med Darcy, Joye och Imma. Det gick jättebra för dem. Imma fick omdömet: Very friendly bitch without any boundaries. Darcy: Friendly male very self assured. Exteriört fick de också goda vitsord. Imma fick speciellt beröm för sitt vackra huvud. Alltid roligt när ens små blir bra. Grattis och Tack Claire för att Du håller Chipsmakersfanan högt.

Onsdag 16 augusti

Här rullar det på. Har hunnit med en tur med svenska Hurtigrutten mellan Nyköping och Västervik. Mycket trivsamt och avkopplande med full uppassning vad gällde mat och dryck. Riktiga Hurtigrutten nästa!
En utflykt till Nora tillsammans med Peters familj. Loppisar, antikaffärer, den fina heminredningsaffären, god mat och så naturligtvis glass i stora lass.
En tur till Örebro tillsammans med Idas familj, vi såg Bilar 2
och åt gott.
Ett par marknader har jag varit på med Sus o Dus grejer, det är riktigt roligt.
Claire var på utställning i helgen. Hennes Joey blev BIR och austrian juniorch. Imma blev BIM med cert. Det var både finska och svenska hundar med på utställningen, lite kul.
Torsdag 28 juli

Ikväll har Beatrice Aurore och hennes matte Monica fixat ett första pris i lydnadsklass 2! Bra jobbat! Grattis!!

Måndag 25 juli

En tuff helg har det varit. Ragnhild insjuknade i torsdags, trots intensiv vetbehandling blev hon inte bra så i söndagsförmiddag fick hon somna in våran kloka lilla Ragnhild. Natten till lördag somnade våran Stolle Jocke helt stilla in i sin säng. Hans ömtåliga hjärta orkade inte med den tryckande åskvärmen. Xiluris har mist sin allra bästaste kompis. Jocke och Ragnhild ligger nu tillsammans under björkarna hemma hos Peter.
En annan mycket speciell hund, Chipsmakers Pelle Svanslös, lämnade också sin familj i lördags.
Mitt i allt planeras för nytt liv. Xiluris har haft dambesök från Öland och skötte sitt uppdrag galant som vanligt.
Fick också veta att ett nytt litet barnbarn är att vänta.

Torsdag 14 juli

Anna och Immer har tävlat inoff. agility. De kom trea i första loppet och i andra vann de. Ser fram emot debuten i oktober, vad månde bliva av honom den lille.
Nåddes också av beskedet att Leonie Darling omkommit i en trafikolycka i går. Tragiskt! Vi hade ju nöjet att ha henne som gäst i början av juni i år. Både Åke och jag tyckte om hennes glödande passion för rasen och hennes raka stil. Gå gärna in på kennel Feuervale och läs Claires hälsning till Leonie.
 

Torsdag 14 juli

Charlie trivs bra hos fam. Andersson med mjölkgård i flodaskogen. Han stannar där och blir en riktig bonnhund.

Tisdag 12 juli

Så har vi då fått vår Scotlandsdos för i år. Hastigt och lustigt kom vi på att vi var tvungna att sticka iväg förra veckan för att hinna med Scotland i år. Vi tog Ryanair och hyrbil för att spara tid. Det gör vi aldrig om, snacka om B-flygbolag. Vi gjorde Edinburgh första dagen sedan bar det iväg mot West Highland som utforskades till fots, med båt, tåg och bil. Här hemma hade Xiluris dambesök, får se om det blir valpar fram i september. Jag hade anmält till Alftautställningen, men offrade gärna det för att få komma till Scotland. Då erbjöd sig Ida att åka, vilket resulterade i 2bhkl och BIR-veteran med Xiluris och 2vetkk Ck med Lazy.
Tette var anmäld också men han vägrade visa tänderna för domaren, så det blev kep. Dumma hund. Charlie tillbringade vår semester hos fam.Andersson som fått ta bort sin Ådi nyligen. Kanske flyttar han dit för gott.

Måndagen 27 juni

Så har midsommarhelgen passerat lugnt och stilla. Alla barn utom Nisse firade på annat håll i år. Så vi tre hade en mysig midsommarafton med sedvanlig femkamp. Åke vann ju förstås som vanligt. Midsommardagen firade vi Nisses 21-årsdag och att han klarat sin första tenta i militärhistoria. Söndagen styrde vi kosan till Tidaholm för att titta till Åsa och Sören.
Där bjöds på god mat som vanligt.
Claire har tillbringat helgen på utställning i Aarau. 6 st västgötar och Darcy blev BOB. Imma fick res-cert. Darcy och Imma deltog i parklass och blev BIS-3 !!!  Grattis!!

Måndag 20 juni

Asko kom på 34:e plats på sitt första SM i agility. Det tycker jag va bra gjort! Yras lag kom på 5:e plats. Grattis Anna!! Jag är så imponerad!
Annars så löps det väldigt mycket på kennel Chipsmaker just nu, alla tikar utom Hottis löper. Så pojkarna har något vilt i blicken, undra vad de tänker på!

Lördag 18 juni

Idag tävlar Anna, Yra och Asko SM i agility! Fick nyss rapport från Anna. Yras lag ligger på 3:e plats efter första dagens tävlingar. GRATTIS och LYCKA TILL i morgon!!!!!! Asko ligger på 30:e plats av ca 70 ekipage och imorgon blir det agilityklass för honom. Vi håller alla tummar vi har!!!!!

Fredag 10 juni

Kärt besök idag igen! Claire och Paula tittade in på sin väg hem till Schweiz efter att besökt pudelvänner i Stockholm. Vi fikade, åt rabarberspaj och pratade, pratade och pratade.
Jag tog lite kort på Darcy och Joey, men fota är ju inte min starka sida.

Söndag 5 juni

Sammanstrålade med Claire, Paula och Leoni i Norrköping, det var dags för utställning. Det gick bra! Claires Darcy fick ex. 2ökk Ck 3bhkl r-CERT. Xiluris BIM och BIR-veteran. Imma
fick ex. 2jkk. Asca fick ex. 1ökk Ck 2btkl CERT och slutligen Älva  ex. 3chkk Ck
Vi visade Darcy, Xiluris, Asca och Älva i uppfödargrupp och vann med Hp. Och hör och häpna! vi stannade till finalen. Xiluris fick ingen placering i BIS-veteran. Men i uppfödarBIS blev vi 4:a! Jätteroligt! Vi var en internationell samling uppfödare som visade gruppen. Claire från kennel Feuervale i Schweiz, Leoni från kennel Dlarah i Australien samt Lena från kennel Kogaråsen och så jag. TACK FÖR HJÄLPEN!!!

Lördag 4 juni

Långväga besök idag. Claire och Paula från Schweiz och Leoni Darling från Australien. Vi har pratat hund, klämt på hund, fotat hund, bollat vilda ideér ja vi har ägnat timmar åt det som hjärtat är fullt av, hundar!! Dessutom fick vi i oss lite mat och kaffe. Vi räddade också  en skatunge som ramlade ner mitt i den stora hundflocken. Den springer nu omkring i trädgården bevakad av två vuxna skator, bevare den hund som dristar sig till att ens lukta på den lille.

Måndagen 30 maj

Helgen har som traditionen bjuder tillbringats i Österbybruk. Fredag kväll var det fest i bastun tillsammans med Eva, Inger och Anita. Vi har alltid lika roligt på våra sammankomster. Lördagen var rast och vila, lite turistande, skogspromenad och så grillning i bastun igen. På söndagen utställning. Det gick riktigt bra. Per-Erik Wallin dömde. Xiluris 2bhkl och BIR-veteran mot Anitas Zkorpan. Tette vann av 3 öklhanar och blev 4bhkl med r-cert. Hottis blev lite blyg för domaren och fick nöja sig med exellent och 2jkk,
Älva vann chklassen tikar. Sedan vann vi uppfödargrupperna mot Grålötarna. Eva var nöjd ändå, hennes uppfödning Rumpelösa Rally Rune "Risto" fick hancertet. Sen var det plattan i botten för att hinna hem till säsongens sista innebandy. Anna och Asko var i Knivsta och tävlade agility.
Bästa resultatet blev 14/77 i hkl3. Grattis!

Onsdag 25 maj

Idag fyller Ida 27 år! Grattis! För 16 år sedan fyllde hon 11 år och tillbringade födelsedagen i Motala på SKV:s huvudutställning.
Firade gjorde hon med bravur och visade vår älskade Kurt( Ch Chipsmakers Inge Iq)  ända fram till BIS-pallen.

Måndag 23 maj

I helgen har Lp1 Chipsmakers Beatrice Aurore tävlat apellklass spår tillsammans med matte Monica. De lyckades jättebra med 245,5 poäng och 10-10 på spåret. Uppflyttade alltså!! Grattis!!!
Inte nog med det, på söndagen tävlades det lydkl2! 140,5p och ett andra pris! Grattis till det också.

Måndag 16 maj 2011

Glädjande rapport från Schweiz! Hello Mary Lou har B på höfterna och ögon u.a. Fyra Sekunder lyste också sina ögon u.a. Hottis blivande man Feuervale Reason to Believe hade också ögon u.a. Kalasbra tycker jag!
Idag har jag tagit bort stygnen på Athenas knä, det ser bra ut. Imorgon ska hon till Per och visa upp sig och Yatzy ska ta sin rabiesspruta.

Måndagen 9 maj 2011

Asko har tävlat agility i Oxelösund i helgen. En SM-pinne blev det. GRATTIS till det!
Athenas ben verkar mycket lovande så här långt, hon går nästan helt rent redan.

Onsdag 4 maj 2011

Hottis hade B på höfterna, så nästa vår kanske det blir små valpar på Chipsmakers kennel.
Athena var hos veterinären igår. Per kunde inte säga om det var korsbandet som gett sig. Så i morse lades hon in på kliniken för undersökningar. Får hämta henne i eftermiddag, hoppas innerligt att det är något som går att åtgärda.

Har hämtat Athena. Hon är opererad, korsbandet var nästan av och leden inflammerad med massa blod omkring sig. Per har gjort ett nytt korsband och "städat" upp i leden. Hoppas den här operationen lyckas lika bra som den på vänsterbenet.

Måndag 2 maj 2011

Idag har Hottis varit på hd-röntgen så nu väntar vi på svar. När vi kom hem från veterinären gick Athena på tre ben, förmodligen har nu det högra korsbandet pajat. Det blir till att operera igen.