18. jan, 2019

God fortsättning

Nytt År Nya tag! 

Min tanke är att 2019 ska bli ett lite mer aktivt år på hundsidan än förra året. Förra året tog mitt jobb enormt med tid och kraft. Dessvärre har 2019 inte börjat bättre, nätter på 12-13 timmars jobb har inte varit ovanligt om jag säger så. Kanske tar jag på mig för mycket ansvar, när jag ser att andra inte sköter sitt jobb så griper jag in och gör det istället. Jag får bättra mig .......men har så svårt för folk som smiter från sitt ansvar, ljuger och hoppas att någon annan ska fixa jobbet de inte har lust med.

Ja, ja som tur är så har jag ju mina hundar .....och alla mina fina valpköpare! 

Mia och Skomakar-Anton har redan varit igång! My Dog resulterade i Ex 1jkk med Ck ena dagen och Ex 4jkk andra dagen. Quinn The Eskimo har tillsammans med matte Karin gått utbildning för att bli social tjänstehund, de fick sitt diplom nu i januari och kan nu börja jobba med barnen i skolan. Jag är så imponerad och stolt. 

Flera av Er håller på med olika hundsporter, ska bli så roligt att följa Er framöver. 

Under Blågul Fana, Balto, har en spännande tid framför sig, han ska försöka klara alla tester och utbildningar det innebär att bli diabeteshund åt sin matte Moa. Jag håller alla tummar och tår för att det lyckas!

Vi planerar för valpar under året, som alltid väldigt spännande! Besökarna som vill träffa våra hundar inför eventuellt valpköp duggar tätt nu! Alltid trevligt!

Jag tänker hyra in oss i Nykvarns Hundhall längre fram i vår i år igen! I år tror jag inte SKV sponsrar BPH längre, så jag har beslutat att sponsra Er som ställer upp på BPH med 300:-. Avgiften brukar ligga runt 750:- - 900:- beroende på var man gör det.

Hd-röntgen och ögonlysning står på tapeten framöver, snacka om spännande! Jag fortsätter att göra dessa tester trots att röster höjs för att vi ska sluta med det, vilka vissa kennlar redan gjort, i synnerhet ögonlysning. 

Hjorthunden växer så det knakar! Lite nervöst att ha en ny ras, särskilt en så annorlunda ras jämfört med västgötarna. Äter hon tillräckligt, växer hon rätt, rör hon sig tillräckligt eller för mycket? Klippte klorna på henne häromdagen, nästan som att verka en häst! 🙂

En 5 månaders hjorthundsvalp som får spunk i vardagsrummet ivrigt påhejad av både katten Charlie Harper och vissa små grå är inte att leka med! Ett under att julgranen fortfarande står där den står! 🤪