3. nov, 2018

Kaffehus och hundhus

Att kaffepannan alltid står redo här i Täckhammar är ju allmänt känt! Många valpköpare, presumtiva valpköpare, nyfikna på rasen......har suttit här under träden i trädgården eller i mitt stökiga kök! Alltid lika trevligt!

Häromdagen hade jag besök av en barnfamilj med 3 barn från 5 år och uppåt. Pappan i familjen och 5-åringen var de som var minst intresserade av att skaffa hund, Flickorna och mamma var de drivande. Västgötaspets var rasen som intresserade efter visst forskning om vad som skulle kunna passa familjen. Då passade det ju bra att komma hit och träffa ett gäng!

5-åringen ville inte ens gå ur bilen ute på gårdsplanen, efter viss övertalning fick pappa ut honom ur bilen, just då smet Polly ut genom grinden för att välkomna gästerna, -Shit, tänkte jag, nu blir pojken rädd, inte bra. Inte blev pojken rädd, skratt hördes och plötsligt var han på bättre humör. In genom grinden kom familjen, överfölls av ett gäng superlyckliga västgötar, de älskar att få gäster! 

Barnen som inte alls var särskilt hundvana betedde sig helt exemplariskt, inga viftande händer eller skrik. Lugnt och fint lät de sig undersökas högt och lågt av gänget. 

Väl inne i köket var lilla 5-åringen supernöjd, vilket ställe! -Kaffehus och hundhus,mumsade nöjt i sig av vad som bjöds och sen försvann barnen ut i hallen med ett gäng hundar. Ivi tog sig an pappan, hoppade upp på stolen bredvid och gjorde sitt yttersta för att göra ett gott intryck.

Summan av besöket blev att även pappan kunde tänka sig en västgötaspets om bara allt praktiskt kunde lösa sig till det bästa.

Och 5-åringens sista ord innan han försvann ut genom dörren vid hemfärd - Jag vill ha en sån där Turbo, jag vill ha en sån där Turbo......🙂

Hoppas de får till det och hittar en trevlig västgötaspets, tror den kommer passa in perfekt!