3. okt, 2018

Länge sedan

Oj, oj, oj vilket år detta varit! Full rulle hela, hela tiden! Många valpar med det jobb det innebär, fullt upp på jobbet med nya uppdrag och ständig personalbrist, hinna med att renovera och underhålla hus och hem, kämpa mot den stekande hettan! Ja, ni vet!

Nu har hösten kommit och kanske kan det lugna ner sig lite nu. 

När jag tittar i backspegeln så finns det ju saker jag skulle vilja ha fått gjort så klart, men jag får vara nöjd.

Vad gäller hus och hem så har vi äntligen fått en ny skorsten murad, det gjordes medan vi var i England och hämtade Alexa. Vi har byggt färdigt "hönshuset" utvändigt, återstår det invändiga. Vad "hönshuset" ska användas till står skrivet i stjärnorna, det blir i alla fall inte hönshus. Lutar åt att det blir ett hundhus, fast det skulle ju vara trevligt att ha ett gästhus. Vår gamla soffa har tjänat ut som övernattningsläger nu tror jag! 

Vi har byggt ny "flotte" under träden, skaffat nya trädgårdsmöbler! Jag ville ha vita fina träsoffor, övriga två i familjen ville ha sådana där moderna konstrottingmöbler. De fick som de ville! Ett runt stort bord med snurrskiva i mitten och 7 stolar. När allt kom på plats så upptäckte vi en sak vi inte tänkt på! I sofforna vi hade förut kunde ju hundarna sitta emellan oss, många är de som suttit här under träden med hundsällskap i soffan! Hundarna såg mäkta förvånade ut när allt kom på plats, var ska vi sitta?????? De kom på en lösning naturligtvis, finns ju stolar åt dem också, fast riktigt nöjda är de inte, blir inte tillräckligt nära!

Nya grindar har byggts, jag har påbörjat en stenläggning framför huset i hopp om lite renare golv inomhus. Ska försöka få det färdigt innan frosten och snön kommer.

Valpar, valpar och valpar! Helt underbara varelser som det skulle hittas bra hem till, många trevliga besök, finns så många helt fantastiska människor där ute, även om man misströstar ibland. Alla valpar har fått fina hem som håller kontakten och det är en fröjd att följa dem. En liten miss, men det redde upp sig bra till slut! 

Gamla valpköpare som kommer förbi och fikar, valpköpare som åker på semester och låter sina små grå bo här under tiden. Fullt upp att synka våra resor så att det stämmer! Härligt är det med så fina valpköpare!

Har inte hunnit med så många utställningar eller andra aktiviteter, men de utställningar vi varit på har gett goda resultat och vi visar att vi fortfarande är på banan trots att vi dragit oss undan från den helt sjuka hundvärlden med dess skitprat, mobbing och elände.

Filminspelning med TV-teamet från UK, det var en upplevelse det!

Mannens gamla skruttibangbangpickup har gjort sitt, på besiktningen förra året sa de att den bilen klarar inte en besiktning till. Vad skulle då mannen ha för bil. Han ville ha en ny pickup naturligtvis. Varför? Jo, det har han alltid haft! Men nu behöver han ju ingen pickup längre, vi har ju slutat med flisandet. Han behöver en bil att ta sig  2 km till jobbet. Han ville ha dieselvärmare, automat..... Tills sist insåg han att en ny pickup blir alldeles för dyrt, inte försvarbart! Vi provåkte Dacia Duster, jag har hört så mycket gott om dem! Efter en provtur var vi sålda, en sådan skulle vi ha! Tillbaka till bilsäljaren för att beställa, 4 månaders leveranstid! Gick ju inte, skruttibangbang fick bara vistas på de svenska vägarna augusti ut! Jag gav upp! Mannen får lösa det där tänkte jag! En dag var han till stan för tandläkarbesök och klippning, när han kom hem sa han: - Jag gick in på Skobes och köpte en V70! Precis det som jag tänkt men inte sagt, en dieselVolvo har ju alltid dieselvärmare och bättre bil får man leta efter! Så så blev det! Nu har vi 2 Volvosar på gården som står varma och goa när vi ska iväg till jobben, trots att mannen bestämt sa att någon mer Volvo skulle vi inte ha efter att vår gamla älskade Bettan gav upp förra året. 

Rest har vi gjort! Först Wien i våras för att fira Åkes 60-årsdag, sedan en tur på 10 dagar till vårt älskade UK för att njuta av landsbygden där och framförallt, hämta hem guldklimpen Alexa. Nu nyss hemkomna från en megatur i USA, 3 veckor bilade vi runt. Vi startade i Chicago, följde Route 66 så gott det gick med avstickare för att kolla intressanta saker efter vägen. Två dagar i Prescott i Arizona för att beskåda västgötaspetsar på årets National Show. Träffade några riktigt trevliga människor med ett genuint intresse för rasens framtid. Remys uppfödare var där, det gick riktigt bra för Remys släktingar. Åkte fast för fortkörning, också det en upplevelse! Som på film ni vet, rätt som det var en polisbil i backspegeln med tjutande sirener och blå/rött blinkande, en kakiklädd polis som glider upp längs bilens vänstersida! Mycket får vi vara med om! Efter hunduppehållet i Prescott reste vi vidare till de mest fantastiska platser. Allt från storstäder till de mest öde platser man kan uppbringa. Världens varmaste plats, Death Valley, 53 grader visade temperaturmätaren som mest under dagen. Världens största träd i Seqoiaskogen, Las Vegas, Hollywood.......En helt fantastisk resa. Endast 585 mil på 3 veckor, inte mycket för oss, men så tog vi oss tid att njuta av allt som finns att se.

På jobbet har mycket förändrats, jag började som trappspringande tidningsbud för drygt 2 år sedan. Jag är sedan 1½ år så kallat bilburet passbud, har egna uppgifter med transport av tidningar från bl.a Norrköping, sen ut med paket, post och tidningar till stadens industrier och butiker. Efter det får jag rycka in där det fattas folk, och det gör det. Från maj i år så delar vi också ut Brings all post, en jäkla massa post blir det. Alla klarade inte omställningen utan har slutat, en del nya börjar och slutar, ständigt kort om folk. Vi som jobbar får jobba för kung och fosterland.  Ibland är jag inte hemma förrän långt fram på förmiddagen. Har varit en mycket intensiv sommar om man säger så! Ibland har ögonen gått i kors av ren utmattning, men jag sätter på autopiloten och strävar på. Har ni inget annat för er så varför inte bli tidningsbud på nätterna? Finns hur mycket jobb som helst!

 Ja, det var vår sommar! Nu går vi in i en lugnare årstid hoppas jag! 

Vad anbelangar västgötaspetsen och dess framtid så har jag många funderingar och farhågor, men det kommer i ett annat inlägg!