11. jul, 2018

Valpar

Våren 2018 går till historien som den mest valpfyllda tror jag! Åtminstone sedan dalmatinertiden! En sommar på 80-talet hade vi nästan 30 valpar av båda raserna. Dalmatinerna fick nästan alltid väldigt stora kullar. Det var en fröjd för ögat att se dem ränna runt i trädgården, upp och ner för dynghögen, ner i diket......alla kom när man ropade, ett långt pärlband av prickigt och grått 🙂

I år var det 12 valpar fördelat på 2 kullar med 4 veckors ålderskillnad. Fantastiska små valpar som levt med familjen i ur och skur, fått matte att slita sitt hår på morgonen när hon kom hem från jobbet och det var väldigt bajsigt i kök och hall där de hade sitt nattviste. När det var som värst sa jag till min man att vi måste ha dem någon annanstans! NEJ! Sa mannen, de här valparna ska växa upp precis som alla andra av våra valpar, du vet vilka bra valpar det blir! Och han har ju rätt, men mycket jobb var det. Som tur är så går det över, de lär sig mer och mer att bajsar det gör man på andra sidan ytterdörren. 

Nu är det bara 2 små U-pojkar kvar! Under Alla Broar flyttar till sin sen länge väntande familj nästa vecka. Uti Vår Hage, Uno har inget hem ännu men det löser sig. Vi har inte tingat ut Uno för vi har väntat på att hans stenar ska komma på plats, det är de nu, men han får fortsätta att heta Uno! När vi var i England var Åska, Torsten och 3 U-barn hos urmodern Ragnhild Larsson på andra sidan sjön. Ragnhild SMS:ade mig - Jag kommer ihåg namnen på alla utom ena hanen, vad heter han? Menar du honom med en sten, han har inte fått något namn ännu, sa jag! -En sten, sa Ragnhild, Uno blir väl ett bra namn! Klockrent, sa jag! 🙂

Några av valparna har stannat lite längre här på Täckhammar p.g.a nya familjernas omständigheter, vänta på semester, resa klart, fixa huset klart...... Torsten stannade tills han var 4 månader, en go pojke med en massa bus och upptåg i sinnet! Rapporter från husse Mats berättar att allt går jättebra! Andra dagen hos nya husse var han med på kontoret, nemas problemas! Jag blir så glad och varm i hjärtat när jag ser och hör från mina "barn"! Vilka fina familjer de fått! Helt fantastiskt att Ni hittar oss och våra hundar och har sådant tålamod att vänta på Era små. 

Nu kommer snart en kull till! Remy och Mimmis barn! Blev så eftersom Mimmi blir 5 år i höst och måste ha sina valpar nu om hon nu skulle ha några, jag har ju tvekat hit och dit p.g.a av hennes C-höft. Men efter moget övervägande så slog vi till nu, vi får se vad det blir för små kottar! Stamtavlan blir minst sagt blandad, Mimmis pappa är en engelsk hund som bor i Finland och Remy är ju jänkare. Mimmi är 6:e generation i vår tiklinje, så det blir förhoppningsvis lite Chipsmakers i valparna. Spännande ska det bli!

TACK alla våra valpars familjer! Ni är guld värda! ❤