10. jul, 2018

En plan?

Lugn alla Ni som bekymrar Er om min avel! Jag har en plan! Det uttrycks farhågor att nu blandas alla linjer i världen, snart har vi ingen variation! Variation?????? Är det någon som uttrycker farhågor angående variation när kull efter kull som föds har precis samma hundar i stamtavlan, bara i lite olika ordning? Mina hundar har INTE de stora svenska matadorerna som sprids som en löpeld över världen i sina stamtavlor. Och vet Ni varför, jo jag har och har alltid haft en plan! Har Ni?

Jag får höra att jag minsann använde matadorer på 80-talet! Ja, tänk att jag bara kunde använda Rödagårdens Risto till 2 kullar! Att jag bara kunde! För det första var den genetiska kartan helt annorlunda då! Det fanns flera olika linjer, det föddes fortfarande lite udda kullar som man kunde om man ville köpa ur eller använda till avel, vilket jag också gjorde. För det andra som sagt jag hade en plan! Har Ni?

Jag får höra att de hundar jag importerar har matadorer från sina hemländer i stamtavlan, ja tänk att de finns där, en och annan, fy på mig! Hur kan jag vara så dum? Hur kan jag importera en hund som har en matador i Canada i femte generation? Hur kan jag! Förstår jag ingenting?

Nä, det är tydligt att jag inte förstår någonting! 

Trots det så framhärdar jag i mitt avelsarbete! Ni behöver inte vara oroliga! Om jag får bestämma så kommer inte mina linjer korsas med de linjer som alla andra anser vara de enda rätta. Har undvikit dem i allra möjligaste mån i alla år och kommer så fortsätta.