28. jun, 2018

Filmstjärnor

Den 16 juli kommer våra galningar visas på TV i UK. Vi har haft ett filmteam här och filmat dem, framförallt Alexa. Det är hon som är stjärnan i filmen, ett filmteam har följt Alexa och hennes kullsyskon sedan födseln hemma hos Domna i Enfield i London. Alexa blev lite av en favorit hos regissören Clementine, helt klart busigast och mest galen! När de fick höra att Alexa skulle flytta hela långa vägen till Sverige så ville de filma hennes äventyr. En massa filmande hemma hos Domna, allt från att jag plockar upp henne från valphagen till att vi svänger ut från gatan på vår väg hemåt. En upplevelse! Fick en liten vink om hur filmskådespelare har det, hur många gånger kan man stänga en bildörr innan det blir rätt t.ex. :-)

Att åka med bil ÄNDA till Sverige var dock inte aktuellt för filmteamet, slikt äventyr hade de aldrig varit med om. Så det blev flyg för teamet, hyrbil till Katrineholm och övernattning i Katrineholm. De dök upp när Alexa varit hemma några dagar och gjort sig hemmastadd, de trodde att Alexa behövde få bekanta sig med alla hundar och nya hemmet innan filmning. Det var rätt överflödigt, Alexa tog sig an sin nya miljö på Täckhammar med stor pondus, nyfikenhet och energi. 

Filmning pågick en hel fredag, blåsigt värre än vanligt på Julitaslätten, Öljarens vatten var i uppror, men vad hindrar när man vill och måste. När teamet kom och jag öppnade dörren forsade en massa valpar och vuxna hundar ut ur dörren ner för trappen och HEJ! Teamet blev helt betagna, detta måste filmas! Hundar in igen, dörren upp, hundar in igen dörren upp........valparna showade för fullt, hörde glada utrop från kameramannen stup i ett- Amazing, ridiculous, wow, ha ha.......

Vi begav oss ner till Öljaren, det skulle promt filmas hundar vid vatten. Alexa tyckte att de stora vågorna som rullade in mot stranden var så lagom intressanta, Torsten däremot demonstrerade villigt hur man tar sig an dem. Mycket promenerande längs den korta lilla sandstranden blev det! Sen avslutades dagen på Julita pizzeria, med prat om hur dyra husen är i UK, vilken fantastisk frukost de fått på hotellet, visade foto t.o.m, Brexit, varför jag ÄLSKAR UK, svenska pengar.....det visade sig att produktionsbolaget skickat med ett kuvert med gamla svenska pengar! Blev nobben vid kassan! 

En fantastiskt rolig men jobbig dag!