20. jun, 2018

Alexa

Nu har vi fått hem ännu en hund till kennel Chipsmakers som förhoppningsvis ska hjälpa oss att bevara en viss bredd i västgötaspetsaveln. TANELLIS BLOMIN BLUEBELL, hon är född i början på februari och en riktig liten tuffing! Passar oss perfekt!

Vi passade på att ta lite extra semester när vi hämtade henne. Tar ju 2 dagar att ta sig över kanalen, tur vi gillar att köra bil. Jag kan rekommendera ett hotell i Hamburg om ni behöver övernatta på er väg söderut i Europa. Leonardos, ligger precis bredvid A1 och på lagom avstånd från oss i alla fall för en första övernattning, ca 90 mil. Andra natten blir lagom att ta ett tiotal mil in i England. Vi valde Canterbury där här gången. Sen drog vi norrut för att besöka Beamish museúm utanför Durham ännu en gång. Vi hann inte med allt förra gången vi var där, visste inte att det var så stort! Kan jag också rekommendera! 

Vi sov på underbara ställen, vi åkte runt i det bedövande vackra norra England. Jag när en dröm som bara blir starkare och starkare, en stuga i norra England, med murar omkring, alldeles ensamt ute på en hed. Jag älskar murar, dels är de vackra och dels så avsklijer de så rejält! Min man brukar säga - Det är Trump och du som gillar murar. :-)

Vi kollade över Lake District, vi sov i Lake District, vi åkte vidare genom Wales och Snowdonia. Fantastiskt vackert! Sonen provade på lite vandring och fick mersmak! Blir definitivt en resa enbart för att vandra i Snowdonia eller Lake District snart. Efter 5 dagar blev det dags att dra sig ner mot London för att hämta lilla Alexa i förorten Enfield. Gick förvånansvärt bra att ta sig dit trots förmiddagstrafiken. Det är alltid jag som kör i UK, jag älskar den intensiva fartiga trafiken, där vilar inga halta löss, full gas gäller! Möttes av en alltid lika glad Sharon som tagit sig dit för att träffa oss och prata lite. Domna var ute på ett närbeläget litet fält med filmteamet som följt valpkullen från födseln. Sen följde sconesintag, filmning, papperarbete och till slut ett farväl och kosan styrdes mot Dover! 

Alexa skötte sig exemplariskt på resan. Bodde på hotell, åkte bil, rastade, åt på restaurang som hon aldrig gjort annat. Vi är så nöjda med den lilla!

Jakten på västgötar som kan bidra till vår avel fortsätter...........