19. jun, 2018

Nya tag! Ensam är stark

Senaste veckan har jag fått på näsan riktigt! Det började med att en bekants uppfödning behövde ett nytt hem! Jag erbjöd mig att frakta hem hunden till Sverige på vår väg hem från UK, utan ersättning naturligtvis! Det är sådan jag är! Försöker hjälpa till! Så enkelt var det nu inte! Många mail har det kommit, jag har fått veta att INGEN i Sverige tycker om mig! ALLA hatar mig! För jag tror att jag är mycket bättre än alla andra! För jag talar om för andra att de avlar fel! Och? Jag tycker att många uppfödare avlar fel! Och det står jag för! Jag tycker att det är fel att avla på samma hundar och blodslinjer hela tiden, om och om igen! Jag tycker att det är fel att man fyller på med barnbarn på hundar som redan har 250-400 barnbarn i världen. Det står jag för! Jag må vara en lågutbildad, medelålders kvinna med inte så mycket förstånd ( det har vi ju fått höra från högre stående väsen inom SKV att merparten av västgötaspetsuppfödarna är). Men så mycket kan jag räkna ut att rasen mår inte bra av en sådan avel. 

Tydligen retar det en del så till den milda grad att de måste svartmåla och baktala mig in i kaklet! Jag har i stort sett ingen kontakt med övriga västgötaspetsuppfödarna, jag talar eller messar inte med många människor. De går att räkna på en hand. Jag pratar inte bakom ryggen på andra uppfödare, de vet vad jag tycker för det talar jag om öppet! Inget puss, kram och grattis här inte om jag inte menar det! 

Vad är det då som retar människor så in i bomben? Ja, jag är ju inte den smidigaste människan vad gäller umgänge! Jag säger vad jag tycker, smilar inte och förställer mig! Har människor visat mig sitt fula tryne ,och det har de, då kopplas de bort från mitt synfält. Finns säkert en diagnos för detta, men sådan är jag. 

Jag lägger ner hela min själ, hela min ekonomi, hela min tid, alla mina tankar på rasen VÄSTGÖTASPETS. För mig är det ingen kul hobby som man kan dra in lite pengar på i bästa fall, för mig är det blodigt allvar. För mig är inte hunduppfödning något man ska suga ut så mycket pengar som möjligt av. Har förstått att pengar är väldigt viktigt för många! Viktigare än hundarna många gånger. Förstår att det retar en del att jag GÖR saker, om det är rätt eller fel; får framtiden utvisa! Jag har hämtat hem hundar från olika delar av världen, inga superudda hundar, men hade jag inte gjort det så hade de inte kommit till avel här i Sverige i alla fall! 

Här i Sverige finns inga udda hundar längre, ja Ni kan det där! Jag har ju tjatat ihjäl mig om det! 

Så nu vet jag! Men tyvärr! Ni kämpar förgäves! Jag kommer fortsätta att föda upp VÄSTGÖTASPETS! Jag kommer fortsätta att göra vad jag kan för att rasen ska ha en framtid! Jag kommer INTE fortsätta försöka övertyga västgötaspetsvärlden om att rasen har problem med den genetiska variationen. Det är som att hälla vatten på en stor fet gås! Punkt!