16. jan, 2018

Här igen!

Tiden går! Valparna är nu 12 veckor, Kotten har flyttat till Bålsta, lever livet på landet tillsammans med hästar och hundkompisar. Om allt går som det ska så ska han bli en duktig agility hund. Sickan flyttar till Katrineholm på torsdag, han ska efterträda en gammal Tridenthund. Anton ska flytta till Stjärnhov i slutet av månaden, där ska han kallas Atle och få hänga med familjen på vikingaäventyr såsom tornerspel och dylikt....Cocos stannar här och förgyller vår tillvaro.

Själv försöker jag hinnna med allt! Håller på att rusta hundhuset, målar, byter nätet som suttit där sedan 1987. Blir fint vartefter. Funderar på att köpa sådana där Kurana sängar, heter de så? Skit samma, ni vet vad jag menar, de ska vara oförstörbara om man köper de som är gjorda av metall.

Försöker också rusta inomhus! Börjar likna något nu! Har till och med fått lov efter mycket tjat att slänga ut det stora fula kassaskåpet som stått i vardagsrummet och det stora fula gamla IKEA skrivbordet från 70-talet. Börjat inreda med diverse loppis och antikaffärsfynd. Fick en fantastiskt vacker Tiffanylampa av Nisse i julklapp som nu pryder den fina buffe´n jag köpte i Sala strax före jul. Ni som känner mig vet ju att när jag inreder så blir det inte med gråa divansoffor, ljusa ekmöbler.....ja ni vet sådant där modernt! Nä, det blir färg, gärna mörka möbler som sett bättre dagar och allt annat än minimalistiskt. Här ska vara grejer, färg, mys, ombonat...... nästa projekt är att få med mig någon som vill följa med till Sala Antik igen och köpa den där mysiga bruna jordgloben jag har spanat in, kommer passa perfekt i matsalen/biblioteket. När man har ett så här litet hus som vi har så får man kombinera rummen. Funderar på ny soffa, men tror jag väntar med det, visserligen fattas det en dyna efter lite hundaktiviteter, på min plats så jag lägger helt enkelt dit en kudde och så en massa plädar och kuddar över det. Blir mysigt! Soffbordet som vi sagt attvi ska köpa nytt sedan drygt 20 år tillbaka kanske jag byter ut mot något gammal fint! När min man protesterar vilt, han har svårt för förändringar, tröstar jag honom med att det blir ju inte så dyrt i alla fall eftersom jag shoppar loss på loppisar....finns inte det jag vill ha i möbelaffärer. Mannen i huset brukar bli nöjd med förändringarna bara det är klart! Cool

Sen när våren kommer blir det att ta tag i det förfallna yttre! Vi bor just nu i traktens skabbigaste hus! Men vänta bara! Skorstensmurare är bokad! Lite färg och nytt tak kommer nog göra underverk! :-Cool

På hundfronten så kvarstår oron. Jag väntade och väntade på senaste protokollet från SKV:s styrelsemöte. Inte ett ord om retinopatin, inte ett ord om de omtalade ansökningarna om dispens från Jordbruksverket....ingenting! Vad är det som pågår? Jag hoppas innerligt att vi får några svar på medlemsmötet i Jönköping den 28 januari. Hemliga klubben skapar oro med sitt tillknäppta arbetssätt. 

Just idag har vintern kommit till Julita, vinden viner och snön kommer på tvären, blir mysigt i natt att ge sig ut på vägarna.