17. okt, 2017

Den hårda hundvärlden

Jag har varit verksam i hundvärlden i över 40 år, 40 år som uppfödare. Jag har upplevt så mycket glädje och så mycket kärlek. Det är hundarna som står för glädjen och kärleken i huvudsak. Människorna som man vare sig man vill eller inte måste konfronteras med är alla gånger inte till lika stor glädje. Det finns otroligt mycken ondska, avundsjuka, skvaller, förtal....... men där finns också ärliga och fantastiska trevliga människor. Det är dessa människor jag fokuserar på nu för tiden. Jag fokuserar på att samarbeta med människor som har västgötaspetsens bästa för ögonen,ärliga människor som man kan diskutera med, ha olika uppfattningar och ändå veta att de värnar vår ras, inte plånboken, ära och berömmelse eller vad det nu är som driver männikor.Jag orkar inte med alla dessa kappvändare som spelar ett spel för gallerierna. Där alla tycker om alla offentligt för att sedan sticka knivar i ryggen på varandra i det fördolda. Vägrar ställa upp på det längre! Jag utmålas som en ytterst otrevlig person, om det nu är att vara otrevlig att inte aktivt söka upp folk som jag inte har något gemensamt med för att prata, eller att inte hälsa. Jag har inget att säga dem! Jag har så pass stor integritet att jag vill inte beblanda mig med dem. 

Jag vill fortfarande ställa ut mina hundar, jag vill delta på SKV:s medlemsmöten för att hålla mig informerad. Jag måste ha rätt att göra det utan att vara tvingad till att förställa mig och spela med i detta falskspel som pågår. Jag ska inte behöva bli attackerad på utställningar för att jag inte pratar med vissa människor. Människor som sagt att de aldrig ska prata med mig igen, varför ska jag bli attackerad för att jag tar dem på orden?

Jag har blivit gruvligt bedragen av uppfödarkollegor som jag trodde var mina vänner. Både rent ekonomiskt, vilket gör mig mindre jag har aldrig sysslat med hundar för pengars skull, och känslomässigt. Jag har bytt valp med några uppfödare genom åren, det har fungerat alldeles utmärkt utan några papper. Jag har erhållit valp tillbaka av dem eller så har jag avstått valp helt frivilligt när tiken inte lyckades bli dräktig. Helt utan några komplikationer eller ovänskap. Men det finns ett undantag, istället för att ge en valp tillbaka när det var dags så startades en förtalskampanj mot mig som gick ut på att hen kunde inte förmå sig att ge mig en valp den skulle få ett hemskt liv, jag var också skyldig hen en massa pengar för diverse it-tjänster hette det.  Många hakade på, människor som aldrig varit här hemma hos mig eller träffat mina hundar talade vitt och brett om hur illa mina hundar hade det, hur aggressiva och rädda de var osv...... Det finns vänner som berättar vad de får höra! Jag beslutade då att sluta föda upp hundar, jag hade väldigt mycket material med årsböcker, tidningar, foton. Jag slängde nästan alltihop och gav upp! Jag lider kanske av någon väldigt lång bokstavskombination, men lögner och falskspel får mig att må så fruktansvärt dåligt. Att bli utsatt för detta av någon som jag trodde var min vän.......kärleken till rasen och stöttande kollegor och valpköpare gjorde att jag kämpade mig tillbaka, det har tagit tid och jag vill fortsättningsvis hålla distans till västgötaspetsetablissemanget.

Denna person har senare ljugit och lurat andra personer, bl.a tingat bort en valp, tagit handpenning och lovat hålla valpen tills den var färdig att få åka utomlands. När så en snabbare kund dök upp ljög denna uppfödare för den som tingat att hunden var krypt sålde den snabbt till någon annan. Hunden är nu både utställningshund och avelshane. Lögner, lögner.........

Jag har blivit offentligt beskylld för att sprida rykten om en viss flitigt använd avelshund, helt fel det också. Tror att många skulle bli förvånade om jag berättade vem som startade det ryktet.

Det finns personer som är värre än andra, som på ytan spelar den goda människan. Ska krama alla, skriver så rart och sött på FB. Bakom masken finns så mycken ondska......ni anar inte!

För 5 år sedan var det jag och en uppfödarkollega som skulle sättas åt! Jag fick mail från Frankrike, telefonsamtal från Sverige. Det som sades mig gjorde mig mycket orolig. Något måste ha hänt min uppfödarkollega i fjärran land. Första telefonsamtalet kom när jag var på väg till stan för att handla. Jag blev så orolig, kunde inte genomföra någon handling. Åkte i ilfart hem för att få tag i min vän och kollega. Det gick några timmar innan jag fick kontakt och förstod att allt var bara ont förtal. En missräkning kanske för dessa onda människor, de trodde kanske jag inte hade kontakt med uppfödaren ifråga. I samband med detta försvann en hund........som vi aldrig återsett.

För drygt ett år sedan skulle en uppfödare nere i Europa åka för att para med en av mina uppfödningar utomlands. Allt var uppgjort och de skulle träffas. Då blir ägaren till min uppfödning kontaktad av människor som påstår att uppfödaren som ska komma och para vanvårdar sina hundar, att de har loppor, är smutsiga...... jag läste med egna ögon på FB om hur en svensk människa kallade uppfödaren i fråga för sinnessjuk get...... Tyvärr så trodde ägaren på allt förtal så någon parning blev det inte, en förlust för rasen västgötaspets.

Detta är bara några exempel som gjort att jag valt att hålla mig på min kant, om alla ni andra vill vara med i denna onda cirkus så varsågoda. Jag avstår!

Jag omger mig med människor jag litar på, människor som inte har hund för att tjäna pengar, glänsa till varje pris eller vad det nu är som driver.... 

Jag har hör och häpna vänner! Väldigt goda vänner! Uppfödarkollegor som ringer och pratar bort en stund bara för att.... Jag har fantastiska valpköpare som håller kontakt, vi träffas, vi gör saker tillsammans. Jag får så mycken uppskattning och värme från mina valpköpare. De flesta valpköpare återkommer när det blir dags för ny hund, och det värmer. Och vet ni, jag kan med gott samvete säga att jag har aldrig lurat någon av dem! Skulle må fruktansvärt illa av det!

Det finns så mycken ondska och illvilja! Just nu pågår en häxjakt mot en uppfödare nere i Europa, det finns inga gränser för hur människor beter sig. Även här har en hund försvunnit!

Så alla ni som lider av att jag inte hälsar eller pratar med Er! Ödsla inte utrymme på era hemsidor och Fb-sidor med att tala om hur illa jag beter mig. Skriv inte att jag bett någon fara och flyga när jag inte har det. Jag vill bara få delta på utställningar och möten utan att behöva prata och umgås med människor jag inte har minsta förtroende för. Jag förstår inte på vilket vis jag stör er, jag håller mig på min kant. Jag attackerar ingen med mina synpunkter, jag tvingar mig inte på någon, jag vill bara få utöva min hobby i lugn och ro.

Varför skriver ni aldrig om alla dessa lögner, skvaller, förtal, bedrägerier, nonchalans mot valpköpare.......nä för det anses väl helt normalt i Er värld!