16. aug, 2017

Länge sedan

Hej

Länge sedan jag skrev något här! Livet går i 200 knyck vet inte var tiden tar vägen! Men nu har jag bestämt mig för att det måste lugnas ner lite. I helgen ska jag på utställning båda dagarna, sen så ska det bli lugnare!

Vi var på en precis så härlig semester som jag hade tänkt mig sista veckan i juni och första veckan i juli. Tillsammans med näst äldsta sonen och hans familj hyrde Nisse och vi en stor converted barn i Somerset. Vi gjorde utflykter, promenerade på hedarna, i skogen, längs kusten! Helt underbart! Jag blir så varm i hjärtat när jag tänker på den brittiska landsbygden.

Hemresan blev ett kapitel för sig, vår gamla älskade Volvo gav upp! Växellådan pajade! Vi kämpade i dagarna två med bärgning till verkstäder, prova att ta oss en bit igen, samma visa, bärgning verkstad......Vi ville inte överge gamla Bettan i fjärran land. Men en natt utanför Osnabruck i Tyskland så gav vi upp. Bettan bärgades till en Volvoverkstad i Rhein och vi fick ta en hyrbil hem. Vi trodde att det var skroten som gällde för Bettan nu, men Volvosäljaren lyckades hitta en köpare så vi fick en liten slant för henne. Åke och jag åkte ner till Rhein ett par veckor efter haveriet och plockade ur allt vi inte fått med i hyrbilen och sa adjö åt vår fina gamla bil. Vi tog oss dit i vår nya Bettan, en Volvo det också trots att mannen i huset sa att nu ska vi inte ha någon mer Volvo. Vi hittade ingen annan bil vi kunde tänka oss. Vi vill ha stort bagageutrymme med tämligen rak baklucka. Finns inte mycket att välja på. Och inget ont om nya Bettan! Hon går som ett spjut, jag har redan lyckats få henne fotograferad av en fartkamers i Tyskland! Hon går stadigt som ett lok på vägen! Vi ska nog trivas ihop i många år!