3. apr, 2017

Åren går

Idag fyller Hottis och Imma 7 år. Imma bor här hos oss nu en tid, när hon löper ska hon paras med Brandklipparens Zeke. Vi väntar också på att Hottis ska börja löpa, men de håller på sig damerna. Hottis ska också paras med Zeke. Varken Imma eller Hottis brukar få några stora kullar, så för att vara på den säkra sidan så parar vi båda två med Zeke. Zeke är en hund som måste användas annars försvinner ytterligare en gren av rasens resurser.

I morgon är det 40 år sedan vår första valpkull föddes. Tänk vad åren går! Inte kunde jag tro att jag skulle ägna mitt liv åt hunduppfödning så intensivt som jag gjort. När jag gick ur nian och fröken Signe frågade vad jag skulle ägna mig åt sa jag - Hunduppfödning! Jag hade året innan köpt min första hund, dalmatinern Doddie. 1977 föddes första kullen, sen har det gått i vågor. Ibland väldigt intensivt med flera kullar per år, jobb i både Dalmatinersällskapets styrelse och i SKV. En tid var jag väldigt engagerad i SKV, satt i  styrelsen, var redaktör, ordnade beskrivninger, vallanlagstest, utställningar. Ibland har det gått ett år eller två mellan kullarna och jag har hållit igen på uppdragen. I dagens läge undrar jag om det överhuvudtaget är någon vits med att vara medlem i SKV.  

Jag har lärt mig väldigt mycket genom åren, om hundar naturligtvis,  men även om hur människor fungerar. Hur lågt en del människor kan sjunka i sitt beteende mot andra människor. Bryr sig inte ett skvatt om vad man ställer till med genom att prata om saker man inte vet något om, ibland sprida rena lögner! Ja ja! Vis av erfarenheten så litar jag aldrig på någon och har begränsat miin krets av samarbetspartners till ett minimum. Men de jag samarbetar med samarbetar jag desto intensivare med. Vi är några uppfödare runt om i världen som förstått allvaret för vår ras, och arbetar därför åt samma håll för att försöka ge västgötaspetsen en framtid.

Det är bråttom nu! Innan alla västgötar i hela världen har i stort sett likadana stamtavlor. Det gäller att köpa in hundar med "gamla" anor och att försöka köpa sperma från jordens alla hörn. Planerna är många och jag känner mig supertaggad inför vad som komma skall! 

GRATTIS till mig och min tålige man till 40-års jubileumet! :-)