5. feb, 2017

Fordon....

 Denna helgen var inget vidare vad gäller fordon av olika slag. I lördags tänkte jag att jag skulle hänga på mannen som skulle ner till Bravikssågen med ett lass grantimmer. Förr var jag ofta med när vi åkte runt med vår lastbilshugg och flisade på helgerna. Många gånger har jag suttit i en havererad Scania och undrat om vi kommer hem i dag eller i morgon. Havererade kardanaxlar, brand i motorn....... Bara att ta på sig handskar och hjälpa mannen efter bästa förmåga. Ibland kom vi hem ibland blev det tungbärgare till närmsta Arver.

Nåväl, denna timmerbil vi skulle åka i var ju en VOLVO, så det kändes tryggt. Pyttsan! Vi kom till soptippsrondellen i K-holm. Där gick inte Volvon framåt längre. Som tur var gick det att baxa den lite åt sidan så att trafiken kom förbi om de tog rondellens mitt till hjälp. Vad hade hänt? Ingen aning, på displayen stod det lufttomt och bromsfel. Efter en stund stannade en personbil och sa att det ligger ett rör vid Karsuddeninfarten, kanske har något med er att göra. Vi promenerade iväg och där låg en kardanaxel! Va fan är det med mig och lastbilskardaner? Varför vill inte kardanerna fungera om jag åker med? Nåväl, timmerbilens husse kom ut med grejer, lasset lastades av, polisen kom och uundrade om vi tappat lassat! Aja baja! Sen stod de kvar och blinkade blått så männen kunde jobba vidare.

Själv ringde jag min son som bor dryga milen utanför stan och bad att han skulle skjutsa hem mig! Han höll på och monterade på extraljus på sin BMW, men skulle dyka upp så fort som möjligt. Det gjorde han, sen hoppade han av hemma hos sig och jag fick låna hans Isuzupickup och åka hem med. Mannen ringde och sa att nnu hade Volvon bogserats in till verkstad och en Scania var förspänd släpet, virket i diket pålastat så det bar iväg till Braviken sent om sider. Runt 10 på kvällen kom mannen hem och den hemlagade pizzan kunde intas och McBeth serverades på TVskärmen.

Söndagkväll tar mannen gamla Volvobettan och ger sig iväg för att spela innebandy i grannbyn Bie. Själv tar jag Mitsubishipickupen för att inhandla Frolic och diverse andra livsuppehållande artiklar. Färdighandlad ska jag ta samma Mitsubishipickup hem, men icke. Den gröna plåtvarelsen startar och dör, startar och dör......... Jag ger upp! Går in till sonen som arbetar på ICAhallen och ställer min påse med varor där. Tar min påse Frolic och går hem. Sonen blir efter stängning hemskjutsad av en arbetskamrat i hennes nya fina svarta Passat. Manne dyker upp runt 9, ner till ICAhallens parkering. Mannen ska starta den gröna Mitsubishin, klart den går...... men icke! Det blir att spänna gamla Volvobettan framför och bogsera hem den gröna till gårdsplanen. Där står den nu..... Hamburgare intogs framför en TVskärm som visade oss en Monty Pytonfilm om Brian, ni vet den som de sjunger - Only look on the bright side of life.....i.  Nu hoppas jag att gamla Volvobettan lever upp till sitt namn och RULLAR mig in till stan inatt!

Only look on the bright side of life.....nana nana nana nana........