8. nov, 2016

Matchstraff

Härom kvällen satt min man som så ofta och tittade på SHL-hockey. Jag gick förbi TV:n just som Jimmie Ericsson i Skellefteå AIK åkte ut med matchstraff. Vet inte vad han gjorde, men något rann över och han gjorde "för mycket". Hörde sen hur tränaren försvarade Jimmie med orden - Han brinner för sin klubb och ishockeyn, ibland blir han för het.

Tänkte inte mer på det just då, bara att jaha nu igen!

Senare kom det för mig, jag är ju precis likadan! Jag brinner för rasen VÄSTGÖTASPETS!

VÄSTGÖTASPETSEN betyder så oerhört mycket för mig! Jag kan gå genom eld och vatten för att komma dit jag vill med mina hundar. Inga åthävor är för stora!

Jag är så fruktansvärt orolig för rasens framtid! Jag vill att ALLA ska vara lika oroliga som jag, inte bara rycka på axlarna och säga att jag överdriver och sedan fortsätta använda samma överanvända linjer om och om igen.

På avelskonferensen i Jönköping höll en representant från Svenska Lapphundsklubben ett anförande angående hur de kom till rätta med sina ögonproblem. Ska inte gå  in på det nu, men det som gjorde mig rädd var kommentarerna jag hörde runt omkring i salen. Ja, se så liten population har inte vi, det är ingen fara för oss!

Det är fara för oss! Hundar från samma linjer sprids som en löpeld över världen, uppfödare runt i världen köper hundar från samma kennlar här i Sverige. Har ni letat runt i världen efter hundar/valpar med en stamtavla utan de "stora" namnen i ? Det är ytterst ovanligt nu och hur kommer det vara om en till två generationer.

Jag brinner för rasen och är inte alltid särskilt diplomatisk när jag framför mina synpunkter! Men jag står för mina synpunkter och jobbar i linje med dem.

Senast idag så såg jag ett inlägg där en valpkulls stam utmålades som "inte så vanlig". Sanningen är den att pappan till kullen är av en stam som är en av de allra vanligast förekommande runt om i världen! Varför far man med osanning på FB eller är det bara okunskap.

Jag fick hålla hårt i fingrarna för att inte skriva en kommentar och rätta till det hela. Skrev istället ett meddelande och berättade hur det egentligen ligger till.

Jag mår toppen! Jag står rakryggad för mina åsikter. Jag ser ibland att min mentala hälsa ifrågasätts p.g.a att jag inte tolererar falskspel och okunniga människor. Vi kommer ingen vart med att spela gullig teater för varandra för att sedan hugga kniven i ryggen vid första bästa tillfälle. Det finns flera aktörer som bedriver ren förföljelse av duktiga uppfödare runt om i världen som försöker göra sitt bästa för rasen. Så pass upp, bakom den lenaste masken döljer sig mycken ondska!

Nog för den här gången! Blir det matchstraff nu? Cool