31. okt, 2016

England ja ja!

Vad tiden går! Full fart hela tiden!

Allt är bra här på Täckhammar! Alla valpar utom Ringo har nu åkt till sina nya hem. Han är en fantastiskt go liten kille. Den 1:a advent kommer hans husse och matte och hämtar hem honom till Strömstad.

Penni blev ju tingad till Sharon Sibley med kennel Thorjakker i England. Vi är ju som vi är.....lite galna så vi sa till Sharon vi tar en sväng till England och lämnar Penni hemma hos dig! Sagt och gjort! När hon var färdigvaccinerad och vi lyckades få hundvakt i form av våra ovärdeliga exmågar så gav vi oss iväg.

Det är bra att vi jobbar på timmar alla tre, vi kan säga att nu vill vi ha ledigt när vi vill. Så det gjorde vi! Åke såg till att värmeverken hade flis så de klarade sig, att timmerbilen hade en annan chaufför, Nisse övergav Julitahallen och jag överlät med varm hand åt någon annan att dela ut tidningar och post i en vecka.

Gav oss iväg onsdagmorgon den 19:e, via Öresundsbron, Rödeby-Puttgarden. Första stopp söder om Hamburg. Penni skötte sig så exemplariskt! Nyfiken på allt. Hon låg bak i bilen i sin bur alldeles själv, tyst och snäll. Gnagde lite på sina ben och leksaker men sov mest. Åka färja och äta på restaurangen var kul, handla i tax-freen va kul..... ja allt var kul. 'På hotellet skötte hon sig galant. Sov raklång i hotellsängen mellan Åke och mig. På morgonen låg hon kvar och drog sig trots att jag gick upp.

Vi stannade i Gladbeck för lite shopping, köpte min tredje poncho för i år! Nu har jag en från New York, en från Norge och en från Tyskland. :-) Gick runt på torget med Penni, hon hälsade på allt och alla. Tyskarna tisslade om den kleine wolf. En man böjde sig över henne och klappade om henne med enorma arbetshandskar. Jag blev mäkta stolt över hennes reaktion, hon kröp in i handskarna och riktigt gosade in sig. Jag tror faktiskt att de flesta hundar hade reagerat med lite undran, men inte Penni! Cool

Så blev det dags att ta sig över kanalen. Vi valde färjan! Tänkte att det skulle vara lite billigare än tunneln ( 220 Euro) som vi åkte förra gången. Vi är ju spontana av oss och bokar inget i förväg, då kostar det mer. i Calaise var det cirkus, det förbereddes för en upprensning av flyktinglägret bredvid färjelägret. Mängder av lastmaskiner stod framkörda.

I tullen gick militärer omkring och viftade med sina automatvapen. De sa inte så mycket viftade bara med vapnen och då skulle man förstå att de ville att man skulle gå ur bilen och öppna bakluckan. Allt var till belåtenhet! Det jag varit mest nervös över och så även Sharon, som drömt mardrömmar om att vi blev stoppade i Calaise, var om Pennis papper var i sin ordning. Man vet ju aldrig! Men det var helt ok! Bara att visa upp passet med vaccinationsdatum och avmaskningsdatum. Sen fick jag själv gå till bilen och scanna henne och sen visa upp. Lätt som en plätt. Eftersom vi hade hund i bilen fick vi vänta till färjan efter den vi trodde vi skulle få följa med. De placerar bilen i särskilt luftigt utrymme om den innehåller ett djur. Saken var den att på färjan mellan Calaise och Dover fick inte hunden följa med upp. Det blåste och gungade rätt bra, vår bil stod ute på däck i fören tillsammans med lastbilar. Vi stod i fönstret i fören för att se så Penni hade det bra. Om man ansåg sig behöva se till djuren så fick man göra det tillsammans med crew. Men allt såg lugnt ut. När vi kom iland smög vi fram till bilen för att se vad hon gjorde! - Kolla på nervvraket sa jag! Penni sov som en stock, hon hade nog inte märkt vare sig gunget eller vattnet som stänkt över bilen. That´s my girl! 160 Euro gick den turen på!

Kvällen hade nu infunnit sig så vi åkte bara tre mil fram till Ashford, där vi tog in på hotell. Samma där Penni skötte sig exemplariskt.

Sen blev det tre timmars köande i sakta mak hem till Sharon strax utanför London. Väl där fick Penni sträffa alla sina nya kompisar, ett gäng västgötar, två gråhundar och 4 katter varav 3 nakna. Tänk att våran Charlie och Alan ser ut så under pälsen! Föredrar nog att de har päls på. Fick en underbar väska av Sharon, särskilt gjord för mig. Åke fick en jättefin liten börs! Den tänker vi förvara våra pund i i fortsättningen. Man måste ju ha flera olika plånböcker med olika pengar när man är ute och far! Cool

Vi skulle åkt och tittat på ett par intressanta hanhundar också, men tyvärr fick vi lägga ner det! Vi drog istället västerut, bort från all Londontrafik. Ut till Somerset, Devon, Dorset..... DEt är så vackert! Låg på ett mysigt litet hotell i Dunster. Ni vet ett sådant där med smala trappor, små rum, öppen spis...... Hjärta

Sen ägnades en dag åt lite provvandring på den dimmiga Exmoorheden. Inte platt precis, VÄLDIGT kuperat! Lite shopping i små mysiga butiker, Åke som alltid sitter bredvid när vi åker i England upptäckte en antiklada efter vägen. Där hittade vi tavlor, en gigantisk antikbok, Nisse hittade ett intressant vapen.... Och min man visade prov på vad han lärt sig när han varit tvungen att sitta med vid TV:n och titta på Antique Roadtrip, han prutade ner grejorna till väldigt behagliga priser! Där ser man!

Vidare genom Dartmoor nationalpark på små slingrande vägar där man möter sig själv nästan. Jag bara älskar att susa fram där! På den engelska rivieran tog vi en glass i hamnen. Såg att de flesta hus där påminde om Falwty Tower i Pang i bygget!

Sen blev det hotell Hilton i Basingstoke, låter ju flott men Nisse hade ingen värme på rummet så han höll på att frysa ihjäl! Cool

Färjan igen, denna gång kostade den bara 63 Euro! Fattar ingenting, men vad gör väl det!

Full gas hemåt! Nu kunde mannen ta över ratten igen varannan timme, så jag kollade i telefonen efter hur mycket vår nya drömbil kostade, Range Rover eller Land Rover, 700 000:- ungefär! Inte att leka med. Vi kollade på bilar på parkeringar så Nisse skämdes och låtsades att han inte kände oss. Cool Vi var ju tvungna att hitta en modell som har plats för många hundar. Kom fram till att Discovery är rätt modell. Men vem fan har 700 000 tusen? Någon?

Blev en hotellnatt i Bremen! Sen mot shoppingmeckat Burg af Fehmarn. Åke satte sig i telefon för att förbereda för jobb när vi kom hem. Nisse och jag shoppade i rekordfart! Vin, öl, sprit, kläder....... Lite julklappar blev det! När gamla Bettan var full så vi inte fick in en pinal till så gav vi oss och tog färjan till Rödeby. Sen Danmark, Öresundsbron och hemma sent måndagkväll den 24:e.

Nu är ett stort hus bokat för nästa år i Somerset. 13 bäddar så sonen Peter med familj kan följa med och njuta av allt det vackra nästa år! Längtar!!!!!!