15. okt, 2016

Har jag gjort bort mig nu igen......:-)

Nu har jag kommenterat på FB igen! Kunde inte låta bli!

Höll fingrarna i styr när en uppfödare rekommenderade en annan uppfödare på VästgötaspetsFB att annonsera på Blocket för att bli av med valparna. Jag fick hålla väldigt hårt i fingrarna ska ni veta!

Men uppfödare har ju olika kriterier, fast jag kan inte låta bli att undra vad man förväntar sig av valpköparna som kommer via Blocket. Förlåt om jag nedvärderar någon, men jag kräver lite mer ansträngning av en valpköpare.

På Blocket ska man annonsera ut eller köpa döda ting! Inte levande varelser som man önskar ett gott liv. Men det är ju min åsikt som jag vet delas av väldigt många.

En av anledningarna till att SKK startade annonssidan Köpa Hund var just att valpar skulle slippa figurera på Blocket. Om man vill använda sig av Köpa Hund så är det helt gratis, till skillnad mot Blocket. Intäkter och kostnader verkar ju väldig viktigt för en del. Sälja genom Köpa hund borgar nog för en gnutta mer engagemang från valpköparen.

När så samma uppfödare får frågan om vilken kennel som köpt en av valparna och samma uppfödare svarar -Tror inte hon har en kennel! Vilket köparen har! Då kunde jag inte låta bli att kommentera den dåliga kollen på valpköparen. Med påföljd att jag fick veta att jag inte hade med det att göra.

Och det har jag ju inte! Men med tanke på vad jag skrivit tidigare i bloggen, det förekommer ett oerhört överutnyttjande av avelshundar som exporteras söder ut i Europa. Det finns uppfödare som frågar runt efter valpar i Sverige och Finland men får nobben p.g.a en del svenska och finska uppfödarna håller sig informerade och vet åtminstone lite om hur det går till neråt Europa. Men till slut så får de här "producerande" uppfödarna alltid sin valp därför att alla håller inte koll. Blir tvärtemot väldigt stolt över att få sälja hund utomlands. Det mest skrämmande är att dessa överutnyttjade hundarna bär väldigt kända kennelnamn.

Därmed inte sagt att ALLA uppfödare nere i Europa är "producenter"! Det vill jag betona! Det finns väldigt duktiga och tänkande uppfödare som jobbar hårt med den genetiska variationen och som håller hårt i sina valpar för att de inte ska hamna i orätta händer.

Tänk hur det blir när någon skriver det som "nästan alla" tänker! :-)