19. sep, 2016

Semestern slut

Hemma igen från ett lagom varmt Kreta! 30 grader som mest och ca 25 grader i vatttnet. Då kan t.o.m mannen i huset bada!

Vi har bara tagit det väldigt lugnt, efter en hektiskt sommar med mycket jobb för oss alla tre behövde vi det. Vi hyr alltid en lägenhet på stranden, så vi sköter oss själva, inga tider för måltider att passa. Det enda är städerskan som pockar på och vill städa, men efter lite övertalning så tog hon ledigt alla dagar utom tre. Så vi sov lagom länge, frukost på balkongen bestående av nybakat grekiskt lantbröd inköpt varje morgon på andra sidan gatan. Till det kaffe, tzatziki och solmogna tomater! Mums! Lite pure apelsinjuice till det och allt är perfekt.

Lite siesta efter frukost med bokläsning på balkongen, sen sol och bad. Guppa på en madrass i vågorna och låta solen steka ens fläsk, såååå skönt! Är vågorna våldsamma så blir det vattengympa istället, otroligt jobbigt att hålla sig på benen! Efter en timme i vågbombardemanget är man nästan lika trött som efter tre timmars trappspring med tidningsutdelning. Sen lite kaffe, kanske med lite baklava, bokläsning igen. Sen dags att ge sig ut och äta all läcker mat som serveras överallt. Svårt att välja, mycket skaldjur, fisk och fantastiska grönsaker. Dryck till det blev naturligtvis det kådasmakande vinet Retsina som jag älskar, tog med några flaskor hem i resväskan. Männen i huset föredrog de mångaolika grekiska ölsorterna. Nisse köpte med några sex-pack av olika sorter, Amstel, Hellas, Mythos...... Nisses resväska var märkt med varningslapp "HEAVY" när vi hämtade ut den på Arlanda! Cool

 

Hundarn hade haft det bra medans vi var borta. Blixt var hos sin gravida fru Pinglan i Fellingsbro, Åska och barnen vaar hos Ragnhild på kennel Vallmyra. Ragnhild tyckte det var så trevligt att ha västgötar i huset igen. Svante åkte till Joel i Heby för att se om han kunde bo där kanske. Tyvärr kommer han inte riktigt bra överens med Joels andra hund Mattis, så på lördag får Svante komma med hem igen från vallanlagstestet som vi ska på.

Resten var hemma och blev ompysslade av mina exmågar Magnus och Ragge. Tur att vi har så snälla vänner som hjälper till med hundarna när vi drabbas av reslust.

Så nu blir det att ligga i selen igen till nästa resa! Blir redan om en månad, då vi ger oss iväg för att skjutsa Penni till sitt nya hem i England. Planerar att ta några dagar för att resa omkring och leta fina tavlor i antikaffärer. Ni vet sådana där med guldram och djurmotiv, höns, hästar, kor........

Idag var Loki hos veterinären och fick sitt pass och rabiesspruta. om allt går som det ska så kommer han nya familj från Tyskland och hämtar honom 9 oktober.