5. sep, 2016

Valpflytt

I helgen åke Quinn och Julia till sina nya hem! För båda familjerna passade denna helg bäst, och inte nog med det, de kom precis samtidigt nedsvängande på gården. Men vi trängde ihop oss i vårt lilla kök och hade det väl rätt mysigt i alla fall. Min man fick se att jag har rätt! Vårt kök är alldeles för litet!

Rapporter har influtit från nya mattarna och allt går bra! Kul att Karin, som är en väldigt hundvan människa, är så imponerad av sin lilla grå Quinn. Cool kille som sov sig igenom resan hem till Umeåtrakten.Vi fick också se en vidoe där Quinn bekantar sig med en irländsk setter! Fullt ös, inga tveksamheter! Känns skönt! Nu dröjer det till 9 oktober innan nästa barn ska flytta.

Åska och de fyra små ska bo på andra sidan Öljaren, hos Ragnhild på kennel Vallmyra, medans vi vilar benen på Kreta. Blixt ska bo hos sin andra matte Ann och Svante ska prova på att bo hos Joel. Resten av gänget stannar hemma och blir omhändertagna av mina två exmågar Magnus och Ragge. Kanon att ha dem! Vår tvättmaskin gick sönder härom veckan, jämmer och elände! Jag lägger hellre pengar på mina hundar och resor än på sådant som tvättmaskiner. Ragge kom som sänd från ovan, han hade en tvättmaskin ståendes till ingen användning. Nu står den i vår tvättstuga, nästan ny var den ju! Ragge begärde 1000 spänn för den och det fick han! Plus 500 spänn i dricks från mannen i huset och 500 spänn från sonen i huset! Alla glada och nöjda!

Efter att jag skrev om västgötaspetstyp här på bloggen så har jag fått frågor om hur de där "pansarvagnarna" ser ut. Jag har visat bilder från FB för folk och de förstår då vad jag menar. Man får ju inte dela foton hur som helst och jag trodde inte jag hade något foto på en "pansarvagn", men så kom jag på att det har jag! Fotade en på Cruft´s förra året. Denna hund är endast 4 år gammal på bilden. Han har vunnit mycket på utställningar här i Sverige och fortsätter att vinna i sitt nya hemland. Man ser tydligt på hans barn och barnbarn att han finns i stamtavlan. En speciell typ!

Blir inte förvånad när jag hör från vänner och bekanta som har samröre med mig, att de fått rådet av den nya tunga skrynkliga typens anhängare, att akta sig för mig och mina hundar. Var och en blir salig på sin tro, men vi har en rasstandard att avla efter. Läs den!