17. aug, 2016

Norge och valpar

Lusten att resa och upptäcka världen har oss i ett fast grepp! Vi planerar ständigt nya resor, en del långt i fjärran och en del på närmre håll! Det ger så mycket att se sig omkring! Då menar jag inte att ta charterplanet till den varma stranden för att ligga där en vecka eller två för att sedan säga att man varit i ett visst land. Det har man ju visserligen, men man vet inget om det riktiga livet i detta land. Vi föredrar att ta bilen när det går, sen åker vi dit näsan pekar! Inga förbokade hotell, handlar gör vi där alla andra i landet handlar, gärna i affärer i små byar eller i förorter till större städer. Där det riktiga livet pågår! Så intressant och lärorikt! Ibland tar vi flyget till varmare länder för att koppla av som vi säger, efter 2-3 dagar på stranden så blir det att vi hyr en bil och ger oss ut för att upptäcka.

Jag önskar att mina barnbarn ska få samma upptäckarlust! Att se världen som den är! Vi sparar åt våra barn och barnbarn på speciella resekonton för att de ska kunna ha möjligheten när de blir stora nog.

I helgen tog vi med Linneá och Lukas till Norge på en tredagarstur. Vi ville visa dem att man måste inte åka till nöjesparker, djurparker, vattenland...... Man kan se och uppleva så mycket vackert och fantastiskt utan dessa anläggningar. Vi bodde i stuga i Lillehammar, gjorde utflykter bl.a till Trollstigen. Fantastiskt vilt och vackert! Det kom många wow, oj, oh, kolla!!!!! från baksätet. Får och kor på vägarna väckte förundran och plåtades livligt! I stugan spelade vi Yatzy och plockepinn! Inte en TV eller ett dataspel så långt ögat nådde. I bilen roade vi oss med ordlekar som satte hjärnorna på prov. Ett jättefin helg!

Valparna är nu 7½ vecka, de har utvecklats till ena riktiga små gangsters! Så glada och busiga så hälften vore nog! :-) Jag tog mig i kragen och registrerade dem igår. Det kändes inte som någon panik med det eftersom ingen ska åka före 10 veckors ålder. Men måste ju vaccinera och chippa dem denna vecka. Tack alla som hjälpte till att hitta på namnen.

CHIPSMAKERS QUANDO QUANDO   ska bo i Strömstad och kallas Ringo

CHIPSMAKERS QUINTESSENCE   ska bo i Tyskland och kallas för Loki

CHIPSMAKERS QUINN THE ESKIMO  ska bo i Sävar och kallas Quinn

CHIPSMAKERS QUE SERA SERA ska bo i England och kallas Penni

CHIPSMAKERS QUEEN OF MY HEART ska bo på Täckhammar och kallas Lexie

CHIPSMAKERS QUEEN IN LOVE ska bo i Borlänge och kallas Julia

Familjen från Tyskland kommer och hämtar sin lilla pojke i början av oktober, men lilla Penni kommer vi skjutsa hem till England. Varje orsak till att åka till de brittiska öarna måste förvaltas! :-) Denna gång ska vi försöka hinna med en antikrunda! :-)