8. aug, 2016

Åska skräms

Kom hem strax före 6 i morse, släppte ut de sju hundarna som sovit inne i natt. Bör egentligen inte göra det, grannarna vill inte höra hundskall så tidigt, men konstigt nog så är de mycket tystare så där tidigt på morgonen. Stängde dörren snabbt för att valparna inte skulle smita med ut. Tände i  pannan, matade valpar och åt en kvarg i väntan på varmvatten till duschen. Jag är rejält svettig efter mina tidningsrundor trappa upp och trappa ner! :-) 

Ropade in hundarna och gick upp för att duscha, då hör jag att en hund är kvar ute! Kollar efter och där sitter Åska nedanför trappen och kan inte gå! Hon krummar med ryggen och bakbenen viker sig när jag ställer upp henne. Kan inte fatta vad som hänt! Hade hon varit utanför staketet och blivit påkörd eller? Jag bar med henne upp till sovrummet för att övervaka henne tills veterinären öppnar kl.8. Hon andades normalt och slemhinnorna såg bra ut, min stora skräck var att hon hade några inre blödningar om hon nu varit ute för en bil. Men då borde väl någon stannat och sagt till? Vi somnade till slut båda två. Vaknade kl.9 av att Åska står och krafsar på dörren och vill ut. Helt normal, inte ett spår av någon skada eller sjukdom! Fattar ingenting!

Åskas pappa Paul gjorde en liknande grej dagen före Stora Stockholm 2014. Jag gick upp tidigt för att åka på Julmarknad i Brevens Bruk. Paul kom inte med nedför trappen, han satt högst upp och kunde inte gå. Säckade ihop när jag lyfte upp honom. In till veterinären, någon julmarknad blev det inte. Inger tog blodprov, lite förhöjda vita blodkroppar, annars inget anmärkningsvärt. Vi röntgade honom, inget konstigt. Fanns inget fel på hunden, men han förmådde inte stå på benen. Efter några timmar var han helt normal igen! Kanske var det samma grej med Åska nu, men vad tusan berodde det på. Ingen aning! Skönt att hon blev sig själv igen i alla fall!

En av hanvalparna som var prelininärtingad av en av mina gamla valpköpare, är nu ledig för någon som är intresserad. Husse och pappa i familjen vann och familjen avstår ytterligare en hund i familjen. Så kan det gå! :-)