3. aug, 2016

Busy busy

Tänk om dygnet kunde ha fler timmar! Det vore en ynnest! Husets båda herrar jobbar långa och många dagar med timmerbilskörning och ICA. Jag håller ställningarna här hemma och jobbar med att dela ut tidningar på nätterna. Men snart så....... drar vi till Medelhavets strand för att bara ligga på rygg i solen och läsa bok efter bok,guppa på luftmadrassen, äta och dricka gott, ja ni vet! Fast jag vet hur det blir! Efter ett par dagar hyr vi en bil och ger oss ut på äventyr. Alltid samma sak! Cool

Många trevliga människor passerar revy här på Täckhammar. I stort sett varje dag åker kaffehurran på för en massa trevligt prat i trädgårdsmöbeln. Alltmedan de små grå pockar om uppmärksamhet. Det är familjer som vill träffa rasen och veta mer, det är valpköpare som redan bestämt sig, det är andra uppfödare som vill para med våra hundar,det är gamla valpköpare som kommer förbi och hälsar på, det är FB-vänner som är allmänt nyfikna på den där Chipsmakerskan. Och vet ni? Till Täckhammar är alla som är intresserade av rasen välkomna! Nä, inte alla då tar jag i! Det finns vissa element som jag aldrig skulle släppa över tröskeln och så finns det element som jag släppt över tröskeln och bittert fått ångra. Skit samma!

I samband med dessa besök har jag upplevt något alldeles nytt för mig! Trodde inte det var sant när jag fick höra! Men fortsättning följer! För vet ni? Nu står det en bil på gården igen! Kaffehurran på! Återkommer!Ler stort

Så där ja! Fikat och klart! Barnbarnen Lukas och Linneá har varit här och målat lite på hundgården. Det är några kvadratmeter plank som ska målas!

Jo, så här var det! En FB-vän till mig som jag pratar med av och till ville komma och hälsa på! Ja visst sa jag! Välkommen! FB-vännen nämner detta för en västgötaspetsuppfödare som genast undrar om FB-vännen ska köpa hund här! FB-vännen säger att det är inte omöjligt, men jag ska bara åka och hälsa på och titta på alla hundarna. Nämnas bör att FB-vännen redan har en västgötaspetshane .Uppfödaren som FB-vännen berättat för ser sig nödgad att låta larmet gå. Det är denna uppfödare speciellt känd för! Källkritiken ligger väl på Aftonbladets och Expressens nivå. Larm till uppfödaren av FB-vännens hane. Nu ska hen till Chipsmakerskan och köpa hund! Rädda hen!!!!  Uppfödaren till FB-vännens hund ringer FB-vännen och avråder bestämt att hen ska köpa någon hund här, vare sig valp eller Svante som ju söker ett gott hem. Orsaken sägs vara att man kan inte ha två hanar, det blir problem! FB-vännens uppfödare ringer även mig och förmedlar vad som sagts, så att inget förvanskas i andra hand. Själv väljer jag själv vilken version som jag tror på.

Intressant att ett besök hos Chipsmakerskan kan väcka sådan uppståndelse! Tror omvärlden att Chipsmakerskan prånglar på vem som helst vad som helst bara hon "blir av" med sina valpar och hundar? Då tror omvärlden fel! På Chipsmakers föds inga valpar som ska "blis av med". Vet att många andra uppfödare uttrycker sig så och kanske är det huvudsyftet med uppfödningen i deras kennlar. Det är kanske därför valparna annonseras ut hej vilt på Blocket, i Land, i ATL, på Västgötaspetssidan på FB, you name it! Kom och köp! Vi kan t.o.m sänka priset med någon tusenlapp! Bara köp!

Så går det inte till här! Chipsmakerskan står med på SKV:s uppfödarlista! That´s it! Om man vill köpa valp här får man leta reda på oss. Valparna stannar här i lugn och ro tills rätt hem dyker upp.

Tror omvärlden att Chipsmakerskan lämnar iväg en omplaceringshund utan att belysa alla problem som kan uppstå? Då tror omvärlden fel!

Jag har egen erfarenhet av hur vissa uppfödare gör! En uppfödare som sålde sin stora kull genom annonser till kreti och pleti, tror t.o.m att den sista skänktes bort, fick tillbaka en ung hane. Skälet var att han var allmänt jobbig och hanhundaaggressiv! Uppfödaren annonserade genast ut hunden, fick svar från en inte ont anande familj som redan ägde en västgötaspetshane. Familjen åkte drygt 50 mil för att hämta unghunden, uppfödarens sa inte ett ord om att unghunden inte var förtjust i andra hanar. Väl hemma upptäckte familjen hur det låg till, de kämpade i några dagar med att få hundarna att hålla sams men misslyckades. Familjen ringde uppfödaren och ville lämna tillbaka hunden. Kom hit med den då så får jag avliva honom var svaret uppfödaren gav. Genom olika kanaler fick jag nys om denna stackars unghund. Kontaktade uppfödaren och sa att familjen fick komma hit med honom istället så skulle jag försöka hitta ett bra hem åt honom. Sagt och gjort! Unghunden kom hit och det visade sig att han hade inga problem med våra hanhundar, det gick så bra! När han behövde vistas i hundgården så gjorde han det tillsammans med vår Xiluris, de blev riktigt goda vänner. Unghunden bodde här i 1½ år innan rätt hem dök upp! Nu lever han ett kalasliv hos en hovslagarfamilj med mycket djur, och hör och häpna en cocker spanielhane! Fast om uppfödaren fått bestämma hade han varit död för länge sedan!

Tror omvärlden att det är så Chipsmakerskan fungerar? Kränkt är det väldigt modernt att bli och det är just vad jag känner! Fruktansvärt kränkt över att omvärlden tror något sådant om mig!

Eller, hemska tanke, är det helt enkelt så att dessa två uppfödare vill göra allt för att min FB-vän ska köpa hund där istället när valpar väl föds? Så kan det väl inte vara? Eller?

Vet ni? FB-vännen kom hit i alla fall! Hade med sig sin unga hane och medans vi pratade och drack kaffe i två tre timmar under träden i trädgården så sprang fem hanhundar från 14 års ålder och ner till 9 månader gamla Svante runt och lekte så det stod härliga till!

FB-vännens hunds uppfödare frågade oroligt häromdagen! Har du sålt sista hanvalpen? Cool