20. jul, 2016

Sommaren är här!

Valparna växer och växer, första familjen som väntar har varit och hälsat på! En väldigt trevlig familj med många barnbarn, det blir kanon för valpen.

Paul har blivit pappa till en kull på 7 valpar nere i Skåne! Grattis! Det får bli Pauls sista kull utanför kenneln. Paul har nu 25 valpar, varav 18 är i hälsotestbar ålder. 9 är höftledsröntgade, 1 A, 7B och 1 C. 4 ögonlysta u.a.

Letandet efter "nya" hanhundar fortskrider! Jag har en superfin hane på gång till någon av våra framtida parningar, han är så lik vår Tette och verkar ha samma goa mentalitet. Ska bli spännande och se om och vad det blir.

Här på Täckhammar står projekten på rad. Avloppet är klart, stambytet är klart, övervåningen är klar, förutom den förbenade trappen. Hur i helskotta ska jag få bort limmet efter den gamla korkmattan som den var klädd med. Varför var det så populärt en gång i tiden att klä in fina trätrappor med en matta? Fattar inte!

Häcken som ska dela av trädgården verkar ha lyckats, den växer och frodas. Stängsel har satts upp på insidan. Nu är det ca 1,5 m glugg som ska täckas med en grind av något slag. Jag klurar på hur jag vill att den ska se ut!

Faktiskt har jag snickrat lite på "hönshuset" också. Fast nu har jag bestämt att det ska bli ett hundhus istället. Om jag skaffar höns så får de bo i ladugården tror jag.

Husets herre håller på med ladugårdsdörren, fodrar och gör fint! Han är ju inte så mycket för det där att pyssla med sånt. Men ibland så lägger han manken till. :-)

Hallen är klar där nere vad gäller tapeter och panel. Nu ska alla dörrar och lister målas. Golvet ska bytas, blir att ställa sig i kö hos mattläggarna igen. Tydligen finns det katastrofalt dåligt med mattläggare.

Mitt arbete som tidningsbud tar alldeles för mycket tid av mina nätter, men vad göra?

På lördag är det utställning i Köping. Lusten att åka dit är noll. Jag har anmält Svante och Polly i valpklass. Tristan i unghundsklass. Jag tror jag lämnar valparna hemma och koncentrerar mig på Tristan. Slipper släpa på en massa burar och bråte, det blir bra.