8. jul, 2016

Ojdå!

I mitt inlägg om valphänvisningen trampade jag tydligen på väldigt ömma tår! En del kände sig t.o.m manade att kommentera det på FB!

Att jag skulle växa och må bra av att slå ner på andra antyds det! Att jag känner andra genom mig själv sägs det!

Så fel! Jag är helt trygg i mig själv! Och behöver definitivt inte ha en kram av dessa människor som utger sig för att vara goda vänner med varandra och bara vill varandra och hela världen väl.

Jag känner inte andra genom mig själv! Jag må ha ett stort antal brister men jag kan ärligt säga att jag aldrig försöker sälja en valp till varje pris! För att bli av med den som det heter! Här stannar alla valpar tills jag bedömer att jag hittat det rätta hemmet åt dem. Jag kan ärligt säga att jag aldrig sålt en valp under falska förespeglingar. Jag skulle må fruktansvärt dåligt om jag lurade någon!

Det kanske är min största brist! Att jag inte kan luras och förställa mig! Kalla det social inkompetens. Men om social kompetens innebär att man ska smila. le och låtsas gilla allt och alla, för att sedan prata så mycket dynga man bara kan om andras avel, hundar och det mesta annat. Då är jag hellre socialt inkompetent! Jag får höra så mycket skitprat från folk, som sedan ses le, gulla och samarbeta med precis samma människor som man nyss sablade efter skosulorna. Förstår inte hur människor orkar leva i detta spel för gallerierna. Vad jag anser om den avel som bedrivs av flertalet uppfödare är det ingen som behöver undra över. Nä, jag känner inte andra genom mig själv! Jag växer inte genom att slå ner på andra! Jag tycker bara att man har skyldighet att vara ärlig mot sina valpköpare och ge sina valpar en ärlig chans från början.

SKV:s valphänvisningsregler behöver en översyn! Vår motion till SKV:s årsmöte gjorde ingen nytta, vi får fortarande inte skriva ut våra hundars hälsostatus. Men tydligen kan man godtyckligt tillskriva vissa hundar Multititlar! Vem avgör vem som ska få denna ynnest? Min Paul står för tillfället med på valphänvisningen med alla sina titlar C.I.B NorduCh, det fick plats tydligen, men inte NorduCh för andra hundar! En Norduch är inte en Multi Ch!

Petitesser är det, men likväl inte rätt mot valpköparen!