16. jun, 2016

Comeback

Livet går inte på räls alla gånger, man får sina smällar! Men det är väl bara att kämpa på och göra det bästa av tillvaron. Tänkte försöka skriva i bloggen igen, var ju ett tag sedan.

Jag tycker det är skrämmande vart vår ras är på väg, mer om det kommer var så säkra.

Mannen i mitt liv och jag har firat 35-årig bröllopsdag! Hör och häpna! Det gjorde vi på Lumley Castle i Chester Le Street strax utanför Newcastle. Ett ställe jag kan rekommendera. Vi har varit där två gånger tdigare och det är alltid lika fint. Ett tips om ni ska boka, försök få rum nr. 38. Det är lite extra! :-)

Vi har också besökt New York tillsammans med sonen under våren! En helt fantastisk stad! När till och med vi lantisar njöt i fulla drag, då är det något speciellt.

I år ligger jag lågt med utställandet, dels var det ett intensivt år förra året och dels så är jag så j---a trött på snörbedömningar och den dåliga raskunskap som många domare besitter. Så glad att jag inte anmälde till Strängnäs och Västerås i år, jag brukar ju alltid åka dit, men jag anade det värsta och det besannades.

Däremot så blir det exteriörbeskrivning, BPH, hälsotester och förhoppningsvis vallanlagstest gjorda. Långt viktigare saker än utställningar!

Två valpkullar har vi haft sen sist! Imma från Schweiz kom hit med valpar i magen efter den Tysklandsboende Knalletorpets Pål-Pyssling. Det blev 2 pojkar och 1 flicka. En pojke, Chipsmakers On The Road Again, flyttade till en exmåg som är far till mina barnbarn Linnea och Lukas. Där behöll jag avelsrätten så att vi kan gå vidare på den linjen. Den andra pojken, Chipsmakers One Night With You, flyttade till Ervalla och efterträdde Chipsmakers Trefingerjack som gick bort i april 17 år gammal. Tiken, Chipsmakers Only Love, är fortfarande kvar här hos oss. Hon kommer förmodligen flytta med mamma hem till Schweiz snart.

Xiluris och Hottis fick två valpar! Chipsmakers Påtalåten har flyttat till Canada, hans husse och matte kom flygande hela vägen för att hämta sin lille pojke. Chipsmakers Pärlor Åt Svin ska flytta till Burträsk på lördag, till Pia Jacobsson, som har haft en son till Chipsmakers Pinocchio, Hjortronsguldets Primus.

Nu väntar vi en kull valpar igen, inte riktigt som planerat! I samband med vår New Yorkresa så har Åska lyckats bli dräktig! Återkommer när valparna är födda!