4. nov, 2015

Västgötaspetsträff i Morskoga

Jag känner att jag är på banan igen! För 10 år sedan är det nog, så blev jag så grymt besviken på allt vad hundmänniskor heter. Blev lurad och baktalad å det grövsta av en som jag trodde var min vän. Som brukligt hakade mobben på! Jag kämpade på men tänkte faktiskt för ca. 5-6 år sedan helt sluta med hunduppfödning. 2007 vägrades jag delta på SKV:s huvudutställning, fick tillbaka mina anmälningar tillsammans med ett väldigt otrevligt brev. Sedan dess ställer jag inte på SKV:s utställningar. Tack vare mina underbara valpköpare och  några få uppfödarkollegor som stöttat mig så har jag fortsatt. Och nu känns det som att jag har ruskat av mig nästan allt! Om ni tycker jag är avogt inställd till många i rasen och avskärmar mig från dem så har det sina orsaker. Jag kommer aldrig mer lita förutsättningslöst på dessa människor. Och JAG väljer vilka jag vill prata med och hälsa på.

Som sagt nu börjar jag känna igen mig igen! Jag har alltid haft så många ideér om träffar och upptåg! Har anordnat ett otal västgötaspetsutställningar genom åren, både officiella och inofficiella bara för att det är så kul! Exteriörbeskrivningar. När vi hade kor så anordnade vi vallanlagstester. Valpköparträffar här hemma i trädgården. Ett år hade vi en västgötaspetsträff i Fiskeboda här i Julita med övernattning. Kommer ihåg att vi hade våra nordsvenska ston med och höll ponnyridnng för vuxna, det var uppskattat!Cool Eva Grålöten red i sporrstreck över ängarna likt en Lady Godiva. Det var tider det!

I år har jag redan dragit ihop 3 träffar! Först en träff hos Mäster Claes i Björnlunda, vi promenerade och tittade på den fantastiska trädgården. En BPH träff i Nykvarn och så nu senast tillsammans med Ann en träff på Djupdalens gård i Morskoga. TACK alla trevliga glada människor som kommer när jag hittar på stolleprov!

Träffen i Morskoga blev en riktig fullträff! Tack vare gårdens värdpar som kunnigt lotsade oss genom fårvallningens svåra konst, alltid lika sympatiska Karin Jonstad som beskrev 10 hundar, alla kringaktiviterer rallylydnad, agility, några passade på att träna platsläggande med störning. Värdparet passade upp på oss med mat och kaffe. Kunde inte bli bättre.

Så huka Er nu, den galna Chipsmakerskan är på gång igen! Cool

I vår planerar vi att ha en större träff i Morskoga med övernattning. Det finns en liten campingplats och några övernattningsrum. Vi hoppas på att Barbro Carlsson kommer upp och beskriver våra hundar. Blir vi riktigt många hundar så får vi anlita en beskrivare till. Agility, rallylydnad, fårvallning, ingenting är omöjligt eftersom värdparet är duktiga instruktörer. Kom med önskemål!