21. okt, 2015

Långväga besök

Så kom då Ivis uppfödare Nadine äntligen till Sverige, som Nadine har längtat! Dels efter att få komma till Sverige och dels efter sin länge eftertraktade svenska valp. Nadine har tingat valpar tidigare hos två svenska uppfödare. Ena gången bilade hon hit till Sverige, i Malmö överraskades hon av en av vinterns värsta snöstormar och kom inte längre. Uppfödaren hon tingat hos rörde inte ett finger för att hjälpa henne! Nadine fick vända tillbaka de över 200 mil hon åkt förgäves. Senare tingade hon valp hos en annan uppfödare, men fick i sista stund veta att hon inte fick köpa valpen hon tingat. Att Nadine inte har något större förtroende för svenska uppfödare längre är lätt att förstå. Hoppas nu att allt blir bra med hennes nya valp, Kvastapinglans Agustin. Han kommer kallas Rupp!

Nadine hade Ivis mamma Ennari och pappa Emppu med sig! Jätteroligt att få se dem igen! Emppu är en kul kille, han showade ordentligt och visade att han gillade Sverige! Ewa kom med sina hundar för att Nadine skulle få se lite olika hundar, så även Finland hade en representant här genom Ewas Ampere. Ett jättetrevligt besök!! Vi förstår inte varann så bra språkmässigt, men allt går! Vi är på samma linje när det gäller hundavel i alla fall.

Hemma hos Ann åt vi en supermiddag, vi höll på att spricka av all mat! Ann hade ordnat en tolk som hjälpte oss prata lite mer ingående, det kändes jättebra!