15. okt, 2015

Bra flyt nu!

Både Åland och Sundsvall avklarat! Det gick ju bra! På Åland fick vår gamla Älva finskt CERT och blev därmed Finsk champion och därmed också Nordisk Champion! Jättekul! Jag försöker avla på sundhet och hittills peppar peppar så har mina uppfödningar till allra största del fått leva sina liv friska intill åldern tagit ut sin rätt. Extra kul när de dessutom är så pass fräscha att de kan slå ungdomar på utställning! Dessutom fantastiskt roligt att mina hanar är fertila och duktiga på att para ända upp i hög ålder. Oj vad jag skryter!!! Ha ha!

Sundsvall gick också bra! Världens bästa Paul fick sitt sista CACIB för Internationellt Championat och blev dessutom BIM. Det firade vi med god mat på Axmars Brygga på hemväg.

Pauls son Calle är bortsprungen på Södra Berget i Sundsvall, vi ägnade en dag åt att leta efter honom men ingen Calle. Otroligt sorgligt! Stackars Calle och stackars ägarna! Vilken mardröm att inte veta vart ens hund är! Lever han, är han stulen, sitter han fast någonstans, har han blivit varg eller björnmat? Usch!!

Här på Täckhammar rullar det på som vanligt! Djingis Khan bor här en vecka när matte är i Dubai. Ivi börjar bli väldigt rund om magen, om ca 12 dagar är det dags. Hoppas att allt går bra med valpningen. Hon var väldigt duktig förra gången!

I helgen kommer besök från Frankrike! Ivis uppfödare Nadine och delar av hennes familj kommer upp för att hämta sin valp hos Ann. Kvastapinglans Augustin, en son till Chipsmakers Ärenpris och Lejondalens Pingla Perfekt. Naturligtvis kommer de hit och hälsar på Ivi och alla mina små grå också!

Nisses renoverade fönster är på plats, tur det för han höll på att frysa ihjäl! Cool Allmogefönstret som ska sättas in är hemma men ligger ute i lagårn och väntar på ett bra tillfälle för montering. Nisse bävar och tycker vi ska vänta till våren. Han tror inte vi klarar det på en dag! I övrigt händer inte så mycket just nu, rörmokaren har tittat på avloppsledningarna och lappat ihop så länge. De vill vänta med att byta ut allt tills det ändå är uppgrävt utanför huset. Det blir det i november enligt senaste budet. Då ska ny avloppsanläggning anläggas i trädgården. Hur ska det gå med alla hundar?

Så all tapetsering, trappbyggen, golvbyten får vänta tills detta är gjort! Själv har jag vilda planer för ny inredning i huset, handlar på loppis och planerar! Så nu står det möbler och tavlor och diverse pryttlar lite överallt och väntar! Cool

Ja ja! Det blir nog bra med allt det där, tålamod, tålamod!