20. sep, 2015

BPH i Nykvarn 19 juni

I går hade jag en helt fantastiskt trevlig dag tillsammans med glada västgötaspetsmänniskor. Vi träffades vid Nykvarns Hundhall för att göra BPH med våra hundar. Beteende och personlighetsbeskrivning av hund. Att jag är helsåld på detta test råder ingen tvekan om! Jag har enda sedan jag började föda upp hundar alltid tänkt på mentaliteten i första hand. På 70,80 0ch 90-talet var det mentaltest alt. karaktärsprov som jag utsatte mina hundar för. Karaktärproven anordnades ofta i samband med SKK:s utställningar. En favoritutställning där jag testade många av mina hundar var i Askersund. Bredvid parkeringen uppe i skogen höll vi till. Sen kom det där med MH. Jag vet att jag tyckte det var helt fel test för västgötaspetsen redan på ett tidigt stadie. Men vad göra, det var det enda som bjöds sedan SKK slutade upp med karaktärsproven. Efter att ha fått Ärenpris så totalt missbedömd på ett MH och trots protester inte hade något att säga till om så slutade jag med MH. Nej inte riktigt för jag kunde inte släppa det där att jag vill veta! Jag anmälde Viktor och Tette till Sävsjö BK och genomförde ett bra MH med Viktor, vi var sist på dagen och klockan rann iväg. Åke skulle hem och spela innebandy, och det är ju livsviktigt! :-) Vi hann inte med att testa Tette. Sen har det inte blivit några mer MH.

Testade BPH med Mimmi och Ivi för två månader sedan och som sagt blev helsåld. BPH är inte som MH ett test för att utröna om din hund kan bli en bra brukshund. BPH går ut på att se om din hund är en trygg och positiv hund som klarar att leva i dagens samhälle. Du får se hur din hund reagerar i olika situationer som den kan hamna i. Om du vill läsa mer om BPH så gå in på www.SKK.se där finns BPH utförligt beskrivet. Jag kommer definitivt fixa ett nytt BPH i vår och det kommer definitivt bli på Nykvarns Hundhall. Funktionärerna är otroligt duktiga, glada, vänliga och gediget kunniga på att läsa hund.

Jag tror fler än jag går runt i ett glädjerus efter gårdagens begivenhet. Våra hundar var så duktiga. ALLA klarade provet väldigt bra. Tror inte någon var skotträdd, de uppfattades som trygga och positiva hundar allihop. Hörde flera gånger funktionärerna säga till varandra - Vi kanske ska ha en sån här hund nästa gång! :-)  Tänk vilken fin reklam vi gjorde för rasen!

Av mina hundar gick Chipsmakers Leende Guldbruna Ögon "Valle" ut som hund nr.2. Han är ett riktigt energiknippe som hade fullt upp att hålla reda på både matte som gick med honom och husse som var publik, och hästarna som gick i hagen bredvid. Många skratt blev det, men jag tycker han klarade det galant! Nästa var min och Paulas Kuskvillans Åska, hon var supercool rakt igenom hela provet. På första skottet trodde testledaren att hon var döv, på det andra rörde Åska ena örat så det syntes att hon hörde i alla fall :-). Näst sist gick Anns och min Kuskvillans Blixt, maken till cool kille! Han gick rakt på "gubben" som får upp framför honom utan att tveka det minsta. Tombolan som gör oljud stack han in huvudet i för att kolla hur den fungerade :-) osv....skotten berörde honom inte det minsta. Sist ut var Monika och Chipsmakers Idas Sommarvisa, den hunden är fantastisk! Finns inget annat att säga! Ett kanon BPH! Inte konstigt att man ler ännu idag! Tack alla som kom igår! Glada, trevliga prestigelösa människor, kan inte bli bättre!