15. sep, 2015

Fortsatt mycke nu!!!!

Det där med att blogga blev inte mycket med! Så här långt i alla fall! Kanske blir mer när vintern kommer och allt lugnar ner sig.

Vårt hus som i stort sett fått klara sig utan omvårdnad de senaste 10-15 åren har nu börjat tala om att det är hög tid nu! Och då kommer allt på samma gång! Det läckande taket med påföljande rutten baksidevägg är nu åtgärdat. Hela taket behöver bytas, men det ska ske nästa år säger han som tror han bestämmer. Likaså målning av huset. Jag har smygbörjat lite, men det märker han ju inte. :-) Skorstenen behöver muras om, DET är visst en murare vidtalad om, skulle kunna ske under hösten Fan trot! Den ruttna källartrappen har mina två snälla yngsta söner rivit ut och börjat bygga en ny. Då upptäcktes att huvudavloppsledningen, ni vet en sån där gammal i gjutjärn är av vid väggen ut genom källarväggen. Rörmokare kommer i morgon för att kolla på det.Den ledningen går ända upp till badrummet på övervåningen, undra om vi måste bryta upp golv och göra nytt badrum också! Blir väl sk. stambyte. Det läckande expansionskärlet på vinden har rörmokaren fixat. Nisse och jag har spikat nytt innertak i hans rum och allmänt piffat upp där. Hans ena fönster har jag kört till fönsterrenoveraren Fönsterlyftet i Vingåker. Hon är jätteduktig, snart har hon renoverat alla våra fönster, tror bara det är köksfönstret kvar. Andra fönstret i Nisses rum ska bytas ut mot ett jättefint allmogefönster, det förväntas anlända i slutet av september....................Ja bäst att sluta rabbla här, det tar aldrig slut! Så ni som undrar när hönshuset blir klart.....undra vidare!

Det är mycket på gång! Många hundaktiviteter. Jag har ställt ut med kanonresultat, det är BIR hit och BIM dit, CERT,CACIB och gud vet vad! Fantastiskt roligt! Men det allra bästa är när man får positiva resultat på hälso- och mentaltester. Det har vi också hunnit med. Ivi och Blixt har fria höfter, Ivi och Mimmi har gjort varsitt väldigt bra BPH. Mimmi hade C/B på sina höfter, men det gör faktiskt ingenting för jag hade inte tänkt ta några valpar på henne ändå. Dels för att hennes bror har en huvudtyp som jag inte gillar, vill inte ha in det i mina linjer. Mimmi själv har ett vackert huvud, men man vet aldrig. Sen har Mimmis pappa används av en storuppfödare i  Finland och då försvann ju det annorlunda med det blodet. Det är mycket att tänka på när man avlar, tror inte alla har det riktigt klart för sig.

Jag har fantastiska valpköpare! De ställer upp på det mesta! Emelie och Jånni Balle blev Svenska Ungdomsmästare i rallylydnad för inte så länge sedan, är också framgångsrika i agility. Monica och Idas Sommarvisa tävlar mästarklass rallylydnad, agility och ställer ut vilket resulterade i Svenskt utställningschampionat i helgen som gick. Gunnel och I Natt Är Jag Din tävlar lydnad och är på gång nu, blev klubbmästare på Flens BK. Liliane och Djingis-Khan ställer ut med fina resultat, Ann och Titti kämpar på med utställandet, Susanne, Anki ja ALLA ni som strävar på med Era Chipsmakershundar, jag är så stolt och glad att få ha er som mina vänner och att ni trivs med mina små grå.

Hösten bjuder på mer hundaktiviteter. Närmast på tur står BPH på lördag. Helt fantastiskt gensvar på min inbjudan om en heldag i Nykvarn med BPH för bara västgötar. Vi är nu ett gäng glada, trevliga människor som ska umgås och ha trevligt tillsammans med vår grå en hel dag. Ser verkligen fram emot det. Själv ska jag delta med Blixt och Åska. Ida och Valle från Chipsmakers ska också delta. I övrigt är det hundar från Grålöten, Fixan, Elkes och Fennican.

Helgen efter blir det Åland! Mest för att vi hade så trevligt förra året, Ann, Rauno, Åke och jag! Det är 6 hundar anmälda 4 är våra. Det får gå som det går, huvudsaken att vi har kul! :-)

Sen blir det Sundsvall i oktober, samma helg som vallanlagstestet tyvärr. Men jag har tappra representanter där också. Bl.a Titti, Tristan, Vincent och Xilurisbarnen från Grålöten. Spännande!