10. jun, 2015

9 juni 2015 Valpflytt och valpning

Idag är den stora dagen inne! Molle, Chipsmakers Morsan e´Okej, flyttar till sin nya familj. Som de har längtat! Två besök har det blivit under tiden och mycket förberedande och planerande. De båda gulliga barnen har deltagit med stort intresse. Nu är sommarlovet här och Molle flyttar in! Lycka till!

Framåt kvällen drog det ihop sig till valpning i Fellingsbro! Gav mig iväg vid 21-tiden. Pinglan var på gång men det drog ut på tiden med första valpen som var en stor tik. Runt 1 kom hon äntligen ut och sen kom de andra i ganska rask takt. Styrde kosan hemåt igen runt halv 6 på morgonen! Lycka till med de små Ann och Rauno!

Är så stolt över de här valparna! Pappa är min svägerskas hund Putte, SeuCh Chipsmakers Ärenpris, som vid 11 års ålder blir pappa till sina första valpar. Putte är en kanonkille, utom när vi är på utställning för då har han väldigt mycket åsikter om detta trams! Måste han fått från min gubbe Åke som var en ung Puttes handler när de skördade cert efter cert tillsammans.

Åke har aldrig gillat utställningar hur bra det än har gått, Putte har samma åsikt. Han har hävdat sig mycket bra de gånger vi visat i veteranklass men inte är han nöjdare för det. :-) Senast på nationaldagen i Norrköping blev han 2:a bhkl slagen av vår Paul, hade han inte haft så mycket att snacka med domaren om hade han blivit BIR enligt domaren! :-) Tur för Paul! :-)

Putte har en 5:a på skott på MH, vilket är totalt missvisande! Han fick det på Mälarö Bk, kan fortfarande inte förstå varför. Motiveringen var att han kamoflerade rädsla när han ägnade sig åt att lukta på blåbärsriset istället för att bry sig om skotten. Man är ju som ni vet helt rättslös och utlämnad till andras godtycke under dessa tester. Protestera hjälpte inte. Putte har fått leva med sin 5:a trots att han fortfarande inte är rädd för faan själv eller fyrverkerier eller skott eller........... Efter denna tillställning har jag i stort sett upphört med att MH-testa mina hundar, vilket jag alltid gjorde innan. Blir nog att prova det nya BPH, ska försöka få till en tid för Mimmi och Ivi under året.

Putte har dessutom utmärkta vallanlag och utmärkt typ på beskrivning. Tycker ni jag skryter? Jag är mäkta stolt över denna hund!

Ja det finns en mamma också! Lejondalens Pingla Perfekt! En mycket trevlig tik som jag har haft förmånen att få låna till en kull valpar, Chipsmakers L2-kull födda förra året. De artar sig bra, pappa till dem är C.I.B Chipsmakers Fyra Sekunder.