8. jun, 2015

6 juni 2015 Nationaldagen

Hej på Er!

Tänkte ersätta "Händer på Täckhammar" med en liten blogg här istället. Jag har slarvat väldigt med att skriva om vad som händer här nu för tiden. Har blivit mer Facebook. Men nu så!

6 juni firade jag i Norrköping till att börja med, hade 10 hundar anmälda som hör till oss! Tack mina trevliga goa valpköpare för att ni kom med era hundar och hjälpte mig med allt!

Det gick så bra! Världens Bästa Paul blev BIR, det är hans tredje BIR i år ( varav ett i Norge ). 2 bhkl blev Putte som också blev BIR-veteran, 3 bhkl blev Djingis Khan som äntlgen fick ett CERT! 4 bhkl blev lilla Blixt som fick Reserv-CERT.

1 btkl blev en söt juniortik från Kopparås, 2 btkl blev Älva, 3 btkl en finsk tik som är barnbarn till Chipsmakers Där Björkarna Susar och 4 btkl blev Idas Sommarvisa, som tyärr var i för högt hull annars hade hon placerat sig mycket bättre enligt domaren.

Vår uppfödargrupp fick Hp och en väldigt fin kritik.

Vi bestämde att inte visa uppfödargruppen i finalen så Monica, Lilian och Anna åkte hem när regnet kom. Ann och Rauno, mina trogna vapendragare stannade och hjälpte mig och höll mig sällskap. Jag tänkte jag skulle prova lyckan i stora ringen med Putte i Bästa veteran och med Paul i Bästa spets.

Men Nisse ringde och talade om att Alan Harper verkade ha skadat sig, kanske blivit påkörd av en bil. Ann och Rauno hjälpte mig att krafsa ihop allt och så åkte vi hem. Tack för det!

Alan verkade väldigt medtagen när jag kom hem, så jag ringde Kumla jouren direkt och fick en tid kl 18. Sen undersökte jag Alan lite närmre, han hade ett sår under en baktassen och verkade ha ont i bakdelen. Tvätt av sår och smärtstillande. Sen verkade han piggare så jag avbokade tiden. Han har repat sig riktigt bra, svansen funkar inte helt men annars så är han igång och  jagar flugor igen :-)

När Alan var ompysslad så tände jag grillen trots rätt hårda vindar här över Julita slätten, men det var ljumma vindar. Tonfisk och nötbiffar grillades! Sen blev det Besserwisser och så avslutade vi kvällen eller natten kanske man ska säga med att börja titta om på Band Of Brothers som en hyllning, det är ju 71 år sedan dagen D. Vi klämde 2 avsnitt för säkerhets skull.