Valpar

Vi har en liten ansvarsfull uppfödning. Vi avlar enbart på friska föräldrar med utmärkt temperament. Våra hundar höftledsröntgas och ögonlyses, vi delar inte specialklubbens åsikt att det är ok att avla på hundar med C-höfter. Varför? Det är en allmän åsikt att västgötar med C-höft inte lider av sin höftledsdysplasi. Det stämmer i de flesta fall, men det finns västgötar som lider av pålagringar med åldern. Att avla på en hund med C på höften bör  rimligen öka risken för att avkommorna får C eller ännu värre grad av hd. Har egen erfarenhet! I min tredje valpkull ( 1989) föddes en valp med höftledskulan helt utanför ledskålen, den fick avlivas vid några månaders ålder. Jag åkte genast och röntgade alla mina hundar, det visade sig att mamman till valparna hade höftledsdysplasi grad 2 ( nutidens D). Jag vill inte uppleva detta igen! Det var oerhört sorgligt att följa med min valpköpare till veterinären en sista gång för att ta bort den lilla valpen. Att enbart avla på Hd-fria hundar är ingen garanti, men måste rimligen minska risken. Efter noga övervägaden kan vi i vissa fall använda C-hund i aveln, då för att just den hunden har något viktigt att tillföra vår krympande avelsbas. Vi tar också stor hänsyn till temperamentet, en västgötaspets ska ha mycket go och framåtanda med lust till lärande. Fertiliteten är viktig, parningarna ska ske naturligt, inga tvångsparningar eller inseminationer. Vi är medvetna om att rasens genetiska variation minskar i snabb takt trots att detta problem har uppmärksammats på senare tid. Tyvärr fortsätter aveln i samma riktning trots att rasens uppfödare är medvetna om problemet. Det är av största vikt att använda de olika linjer som ännu finns kvar. Vår förhoppning är att fler uppfödare ska vakna innan det är för sent för vår ras. Vi letar ständigt efter hundar från linjer som inte nyttjas eller nyttjas väldigt sparsamt.  Våra valpar växer upp i hemmiljö tillsammans med andra hundar, katter, barn och allt som hör till det dagliga livet.
Våra valpar passar den aktiva familjen, gärna med barn eller Dig som är intresserad av agility, lydnad, bruks , utställningar m.m.

VÅR KENNEL HAR TILLSTÅND FRÅN LÄNSTYRELSEN OCH SKK.

Våra valpar levereras när ni har tid att ta emot en valp till ert hem, dock tidigast vid 8 veckors ålder och är då vaccinerade, chippade, avmaskade och veterinärbesiktade.

Läs gärna om vår valpköparpolicy så du vet vad du har att vänta dig av oss som uppfödare!

 

HÄR NEDAN KAN DU LÄSA OM VALPAR SOM Finns eller planeras!

You can read here about our puppyplanes

 

 ÅRETS VALPAR HAR ALLA FINA HEM SOM VÄNTAR!

NÄSTA ÅR PLANERAR VI ATT PARA NÅGON/NÅGRA AV FÖLJANDE TIKAR

Gå in på stamtavla för att se deras stam.

 

TANELLIS BLOOMIN BLUEBELL Imp UK   e. Starvon Talk of The Town -u.GBuCh Hurstfield Renen Vixen At Tanellis, HD A, EXC på utställning

med

CHIPSMAKERS TORSTEN PÅ SKORSTEN e. Viktor - u. Chipsmakers Nitar och Läder  HD A, ögon u.a 2019, goda vallanlag, ett fint BPH.

 

SYSTRARNA 

CHIPSMAKERS VÄRSTA GRYMMA TJEJEN HD B, exc på utställning, mycket goda vallanlag och ett fint BPH

CHIPSMAKERS VILD OCH SKILD  HD B

e. Optimist Blue Blood - u. Chipsmakers Kär och Galen

 

CHIPSMAKERS NITAR OCH LÄDER  e. SeuCh Chipsmakers Ärenpris - u. Ivi de Jommokk HD B, ögon u.a 2018, mycket goda vallanlag, ett fint BPH, CERT på utställning, Mycket god typ på beskrivning

 

CHIPSMAKERS SOLAOBADA I PINACOLADA  e. Brandklipparens Zeke - u. SeuCh Chipsmakers Hotta Brudar  Hd A, ögon u.a 2019, goda vallanlag, fint BPH, mycket god typ på beskrivning. Tävlar lydnad och bruks.

Samtliga tikar ska ögonlysas innan parning!

 

Hanar är inte bestämda! Vi letar med ljus och lykta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

             

            

Är Du intresserad av en valp från oss?

Hör av Dig till  chipsmakerskennel@hotmail.com

eller ring 076-7764176