Valpar

Vi har en liten ansvarsfull uppfödning. Vi avlar enbart på friska föräldrar med utmärkt temperament. Våra hundar höftledsröntgas och ögonlyses, vi delar inte specialklubbens åsikt att det är ok att avla på hundar med C-höfter. Varför? Det är en allmän åsikt att västgötar med C-höft inte lider av sin höftledsdysplasi. Det stämmer i de flesta fall, men det finns västgötar som lider av pålagringar med åldern. Att avla på en hund med C på höften bör  rimligen öka risken för att avkommorna får C eller ännu värre grad av hd. Har egen erfarenhet! I min tredje valpkull ( 1989) föddes en valp med höftledskulan helt utanför ledskålen, den fick avlivas vid några månaders ålder. Jag åkte genast och röntgade alla mina hundar, det visade sig att mamman till valparna hade höftledsdysplasi grad 2 ( nutidens D). Jag vill inte uppleva detta igen! Det var oerhört sorgligt att följa med min valpköpare till veterinären en sista gång för att ta bort den lilla valpen. Att enbart avla på Hd-fria hundar är ingen garanti, men måste rimligen minska risken. Efter noga övervägaden kan vi i vissa fall använda C-hund i aveln, då för att just den hunden har något viktigt att tillföra vår krympande avelsbas. Vi tar också stor hänsyn till temperamentet, en västgötaspets ska ha mycket go och framåtanda med lust till lärande. Fertiliteten är viktig, parningarna ska ske naturligt, inga tvångsparningar eller inseminationer. Vi är medvetna om att rasens inavelsgrad ökar i snabb takt trots att detta problem har uppmärksammats på senare tid. Tyvärr fortsätter aveln i samma riktning trots att rasens uppfödare är medvetna om problemet. Det är av största vikt att använda de olika linjer som ännu finns kvar. Vår förhoppning är att fler uppfödare ska vakna innan det är för sent för vår ras. Vi letar ständigt efter hundar från linjer som inte nyttjas eller nyttjas väldigt sparsamt.  Våra valpar växer upp i hemmiljö tillsammans med andra hundar, katter, barn och allt som hör till det dagliga livet.
Våra valpar passar den aktiva familjen, gärna med barn eller Dig som är intresserad av agility, lydnad, bruks , utställningar m.m.

VÅR KENNEL HAR TILLSTÅND FRÅN LÄNSTYRELSEN OCH SKK.

Våra valpar levereras när ni har tid att ta emot en valp till ert hem, dock tidigast vid 8 veckors ålder och är då vaccinerade, chippade, avmaskade och veterinärbesiktade.

Läs gärna om vår valpköparpolicy så du vet vad du har att vänta dig av oss som uppfödare!

 

HÄR NEDAN KAN DU LÄSA OM VALPAR SOM Finns eller planeras!

You can read here about our puppyplans

 

 

VI PLANERAR KULLAR UNDER 2019 

1. CHIPSMAKERS NITAR OCH LÄDER 3½ år Hd B, ögon u.a 2017, mycket goda vallanlag, ett väl genomfört BPH, Mycket god typ på exteriörbeskrivning. Mycket sparsamt utställd men har 1 CERT. Tidigare mor till 1 kull med fina valpar, Chipsmakers T2-kull, 5 valpar, varav 2 blev Svenska Juniorvinnare 2018.

är parad med

C.I.B NORD UCH FEUERVALES OVER THE TOP, 6½ år Hd B, ögon u.a 2013 och 2019, Utmärkt typ på exteriörbeskrivning. Vinstrikaste utställningshane 2015. Visade inga vallanlag på testet, han väjde för koblajorna och tog det som en promenad i parken. Paul är kennelns lilla snobb som njuter av allt som luktar gott!Cool Far till 25 fina valpar och 55 barnbarn

 

2. IVI DE JOMMOKK 5½ år  Hd A/B, ögon u.a 2015, goda vallanlag och har ett väl genomfört BPH, Utmärkt typ på exteriörbeskrivning. Tidigare mor till 3 kullar, 15 fina valpar, Chipsmakers M2,N2 och R2-kull. Ivi har 36 barnbarn

är parad med 

CHIPSMAKERS ON THE ROAD AGAIN 3 år   Hd-A, ögon u.a 2017 och har ett väl genomfört BPH. Vallar gårdens kor när tillfälle ges. Hans första kull.

Dessa två kullar kommer födas v.15

 

3. CHIPSMAKERS QUEEN OF MY HEART, snart 3 år, Hd-A, ögon u.a 2017, ett mycket väl genomfört BPH, Mycket goda vallanlag, fast Örjan sa Utmärkta anlag vid den muntliga genomgången Cool

ska paras med

ZOYAÅSENS SNOTRE snart 2 år,  Hd-B, ögon u.a 2018, ett fint BPH  e. Eldhästens Zvante Zundin - u. Tridents Celia  Blir första kullen för båda två.

 

DETTA ÄR FUNDERINGAR SOM KAN ÄNDRAS OM DET DYKER UPP NÅGOT ANNAT INTRESSANT!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

             

            

Är Du intresserad av en valp från oss?

Hör av Dig till  chipsmakerskennel@hotmail.com

eller ring 0150-915 06